Werknemers ontevreden over de ict voorzieningen en gadgets op de thuiswerkplek

Een iPad op kosten van de zaak? De nieuwste Blackberry ieder jaar ontvangen? Betaal jij jou gadgets uit eigen zak of werk jij bij die uberhippe werkgever die zijn medewerkers met de laatste high-tec uitrust. Maar wie is verantwoordelijk (lees: moet betalen voor deze “handige” hebbedingetjes?) 37 procent van de thuiswerkers is niet tevreden met de door zijn of haar werkgever verstrekte technologie om thuis te werken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van StartReady door Peil.nl onder 645 mensen die regelmatig thuiswerken.

Bijna de helft van de ontevreden thuiswerkers (49 procent) schaft geavanceerdere technologie aan uit hun privé-budget, met name laptops en telefoons.

In veel gevallen ‘redden’ thuiswerkers zich echter wel met de geboden technologie (19 procent), maar zouden ze liever met geavanceerdere technologie werken. 16 procent van de thuiswerkers is echt structureel ontevreden met de geboden thuiswerktechnologie.

Ongeveer vier op de tien (39 procent) thuiswerkers vindt dat de werkgever verantwoordelijk is voor de technologie en blijft werken met de apparatuur waar ze ontevreden over zijn.

 

Laptops en telefoons

Ontevreden thuiswerkers die uit hun privé budget technologie aanschaffen, kopen met name geavanceerdere laptops (68 procent) of telefoons (18 procent). Andere producten die zelf worden aangeschaft zijn randapparatuur zoals printers en scanners en apparatuur voor video conferencing.

Bron: Nu.nl / Monique van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>