Fairtrade goed voor bijna 3 miljoen banen

Fairtrade, de eerlijke handel met producten uit verre streken, is goed voor bijna 3 miljoen banen in ontwikkelingslanden. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels dat maandag werd gepubliceerd. Consumenten betaalden in 2009 in totaal 3,7 miljard euro aan fairtradeproducten en dat leverde werk op voor 2,8 miljoen mensen. Dus shoppen in een wereldwinkel / het kopen van fairtrade producten is niet alleen handig voor het behalen van broodnodige karmapunten en originele cadeaus maar ook goed voor de  werkgelegenheid.

Van de 3,7 miljard euro ging 11 procent naar producten uit handnijverheid, zoals keramiek. De productie daarvan hield 1,3 miljoen mensen aan het werk. De rest, het grootste deel, ging naar producten als koffie en chocolade en die waren goed voor 1,5 miljoen banen.

Nijverheidsproducten

De wereldwinkels gaan in het assortiment meer de nadruk leggen op de nijverheidsproducten, omdat die een groter effect hebben op de werkgelegenheid in de ontwikkelingslanden dan de zogeheten food producten, zegt directeur Huub Jansen van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels naar aanleiding van het rapport.

Bron: ANP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>