Risicogedrag in privéleven leidinggevende wordt doorgetrokken in bedrijf

Een  chief executive die in zijn persoonlijk leven van risico’s en opwinding  houdt, zal dat gedrag waarschijnlijk ook in de bedrijfsomgeving  doortrekken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers  aan de University of Oregon en de University of Notre Dame. De  onderzoekers voegen er aan toe dat een groter risicogedrag zowel een  goede als een slechte impact kan hebben op de resultaten, afhankelijk  van het bedrijf, de sector en de gestelde doelstellingen.

“Chief  executives die in hun persoonlijk leven risico’s niet schuwen, zijn ook  meer geneigd om in hun bedrijfsbeleid agressiever op te treden,”  benadrukt Stephen McKeon, professor economie aan het Lundquist College  of Business van de University of Oregon. “Maar deze persoonlijkheden  blijken ook efficiënte leiders te zijn. De overnames die door deze groep  executives worden gerealiseerd, blijken meer waarde te creëren dan  transacties van collega’s met een grotere risico-aversie.”

Uit  het onderzoek blijkt dat de betrokken chief executives ook relatief meer  schulden hebben opgebouwd in de bedrijfsstructuur, terwijl ook de  beursprestaties van het aantal een meer volatiel resultaat zou laten  optekenen. “Toch kan niet gezegd worden dat deze executives destructief  gedrag vertonen. Hun creativiteit en innovatief karakter zorgt ervoor  dat er projecten worden opgezet die bijdragen tot de groeimogelijkheden  van hun bedrijven,” merkt Matthew Cain, professor financiën aan het  Mendoza College of Business van de University of Notre Dame, op. (MH)

Bron: Express.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>