Officiële opening mbo-studiejaar

Het nieuwe mbo-studiejaar is op maandag 12 september officieel geopend met het ‘Dit is mbo’-diner. Minister Marja van Bijsterveldt, MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl en vicevoorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen gaven hiervoor het startschot. In de Grote Kerk in Den Haag waren ongeveer 300 vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven en het onderwijs aanwezig. Tijdens het diner stonden mbo-studenten centraal.

Mbo-studenten
Mbo-studenten werkten op allerlei manieren mee aan het diner. Ze verzorgden de catering, beveiliging en bloemen- en groentendecoraties. In de Grote Kerk was Nederland opgebouwd met groente uit Westlandse kassen. Met kleine bordjes was daarop de spreiding van de mbo-scholen te zien.

De Uitblinkers van elke mbo-school waren aanwezig, net als de studenten van Team Nederland die begin oktober naar de WorldSkills in Londen gaan, en bestuurders van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs.

Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven i.o.
De Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in oprichting organiseerde het diner. Michaël van Straalen en Jan van Zijl waren de gastheren. In de SBB zijn de MBO Raad, MKB-Nederland, VNO-NCW en hun sociale partners vertegenwoordigd.

Van Straalen en Van Zijl gaven tijdens het diner antwoord op de uitdagingen die Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, schetste voor het mbo. Om nog meer te stijgen op de ranglijst van economisch florerende landen zijn kennisontwikkeling en -verspreiding hard nodig. Samenwerking in het mbo is hiervoor een vereiste. Van Straalen en Van Zijl konden Rinnooy Kan op zijn wenken bedienen. Sociale partners en onderwijs vormen met groot draagvlak samen het bestuur van de SBB.

Beiden gaven de politiek te kennen dat er voortaan gezamenlijke adviezen komen over de inrichting van het mbo. De SBB kan hiermee een grote bijdrage leveren aan betere samenwerking tussen alle partijen in het beroepsonderwijs. Een nieuwe tijd, een tijd van meer samenwerking.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>