Werknemer voelt zich door incentives gewaardeerd

Incentives  hebben een belangrijke impact op de werkvloer. Dat is de conclusie van  een onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Staples. Incentive-programma’s  promoten volgens de onderzoekers immers een competitieve en  belonings-gerichte cultuur. Incentives die creatief en efficiënt worden  geïmplementeerd, kunnen volgens Staples bovendien een versterking  betekenen van het bedrijfsmoreel. Er wordt aan toegevoegd dat incentives  voor bedrijven een unieke mogelijkheid kunnen zijn om de resultaten te  verbeteren.

“Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de  werknemers zich meer gewaardeerd voelt wanneer hen een  belonings-programma wordt aangeboden,” aldus het webmagazine BizReport.  “Bovendien zegt 70 procent zich meer gemotiveerd te voelen, terwijl 65  procent zich ook loyaler zou opstellen tegenover de werkgever. Zes op  tien geeft aan door incentives productiever te zijn, terwijl drie op  tien door het belonings-programma bereid zou zijn om extra  verantwoordelijkheden op te nemen. Vier op tien zegt incentives te  verkiezen boven de jaarlijkse bedrijfsfeesten.”

“Werknemers  krijgen graag een extra stimulans om de vooropgestelde doelen te  realiseren,” voeren de onderzoekers nog aan. “Eén op de drie  respondenten zegt eventueel bereid te zijn om een extra werkweek per  jaar in te lassen indien het bedrijf een incentive-programma zou  invoeren.” Er wordt aan toegevoegd een origineel karakter aan de  incentive de grootste efficiëntie bezorgt. Werknemers denken volgens  Staples daarbij vooral aan reizen en elektronica, gevolgd door kleine  huishoudelijke toestellen en entertainment. (MH)

Bron: Express.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>