We hebben er schoon genoeg van! Prijsoorlog in de schoonmaakbranche

De bezuinigingen die schoonmakers treffen op de ministeries van Sociale Zaken en Buitenlandse Zaken worden langs de meetlat van Code Verantwoordelijk Marktgedrag gelegd. Dat blijkt uit een brief van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) van maandag aan de Tweede Kamer.

 

Sinds 7 oktober voeren schoonmakers op de ministeries actie onder aanvoering van vakbond FNV Bondgenoten, omdat de werkdruk te hoog zou worden  door de bezuinigingen. Maar Kamp meent dat ”in lijn met” de eerder genoemde code is overgestapt naar een goedkoper contract met een schoonmaakbedrijf. Vanwege het conflict is met schoonmaakbedrijf Basita overeengekomen de aanbesteding voor te leggen aan de codecommissie. De minister wil  snel een antwoord. Daarbij geeft hij wel aan dat de code, die bedoeld is om een prijzenoorlog in de branche te stoppen waarvan het personeel de dupe is, nog nieuw is. Volgens hem wordt er ”nu de eerste ervaring” mee opgedaan. De Tweede Kamer voelt, op initiatief van de SP, woensdag in een debat Kamp aan de tand over het schoonmaakconflict.

 

Bron: ANP

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “We hebben er schoon genoeg van! Prijsoorlog in de schoonmaakbranche

    1. Elske

      A sociaal gedrag van alle direkte en indirekte werkgevers waaronder met name de overheid. Bekijk maar eens de arbeidsvoorwaarden van het schoonmaakpersoneel bij de NS. En aan de andere kant maar hypotheekaftrek van 52% geven aan de meest verdienenden in onze maatschappij!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>