Veel zzp’ers rekenen te laag tarief

Bijna zestig procent van de zzp’ers rekent aan zijn klanten een te laag tarief. Dat blijkt uit een enquête van gebruikers en het analyseren van data van zzptarief.nl, waar zzp’ers hun gewenste uurtarief kunnen berekenen.

Het gaat hier om de prijs die de zzp’er in rekening zou moeten brengen om de kosten te dekken én een redelijk maandinkomen over te houden. Het gaat gemiddeld om een inkomen van 2.850 bruto per maand. Het uurtarief dat een zzp’er moet vragen om dat bruto inkomen te bereiken is 49,92 per uur. Dit komt omdat een zzp’er gemiddeld slechts zo’n 29 uren per week kan declareren bij een klant. De overige tijd, gemiddeld 12 uur per week, gaat op aan onbetaalde werkzaamheden zoals acquisitie en administratie.

Zo’n 38 procent van de zzp’ers brengt echter 25 procent minder in rekening dan een voor hen kostendekkend tarief (dat dus hoger of lager kan zijn dan die 49,92 euro, red.). Achttien procent zit boven het gewenste minimumtarief, de rest zit iets onder of op dat tarief.

ZZP’ers nemen dus genoegen met een lager loon en hebben vaak een te lage pensioenvoorziening.

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>