Nederland telt 148.000 liefdessetjes op de werkvloer

Waar de werkvloer al  niet goed voor is!  Nederland telt bijna 150.000 stelletjes op de werkvloer, meldt de Telegraaf. Volgens de laatste gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in februari 2012 zo’n 296.000 werknemers van wie de betere helft in hetzelfde bedrijf werkt.

De 148.000 stelletjes maken 4 procent uit van de werknemers in Nederland. In de landbouw en financiële dienstverlening komen relatief gezien de meeste setjes binnen hetzelfde bedrijf voor. Binnen deze bedrijfstakken had meer dan 6 procent van de werknemers een partner bij hetzelfde bedrijf.

Het aandeel is het kleinst in de bedrijfstakken energievoorziening en delfstoffenwinning. Hier vormde 2 procent van de werknemers een paar. Ook bij overheidsdiensten, in de onroerendgoedsector en financiële dienstverlening zijn veel liefdesstellen te vinden. Maar ook in de horeca, handel, informatie- en communicatie en het onderwijs komen relaties op de werkvloer voor.

Het onderzoek gaat overigens alleen om samenwonende of getrouwde stellen die op hetzelfde adres wonen. Andersoortige relaties zijn niet meegeteld, aldus het CBS. Naarmate een werknemer korter in dienst is, is de kans kleiner dat zijn of haar partner bij hetzelfde bedrijf werkt.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>