CDA: Flexcontracten pas na drie jaar omzetten in vaste

Het CDA is ertegen om flexwerkers al na twee jaar recht te geven op een vast contract in plaats van na drie jaar, meldt de Telegraaf. Volgens Tweede Kamerlid Pieter Heerma zal dit plan van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken ertoe leiden dat jongeren nog sneller op straat komen te staan. Bedrijven zullen hen lozen voordat de termijn van twee jaar is verstreken.

Tijdens een hoorzitting van de Kamer waarschuwden deskundigen al voor dit effect. Ook bij onder meer D66 leven twijfels over het voorstel. Heerma wil proberen het kabinetsplan terug te draaien.

De Kamer praat woensdag over een wetsvoorstel waarin de afspraken uit het sociaal akkoord zijn verwerkt. Het gaat behalve over flexwerkers ook over de WW en het ontslagrecht. Asscher wil de WW-duur verkorten. Ook wil hij de ontslagvergoeding beperken tot een maximum van 75.000 euro.
 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>