Geen loonstijging voor half miljoen werknemers

Ongeveer een half miljoen mensen heeft vorig jaar geen loonstijging gekregen. Van de 462 cao’s die vorig jaar zijn afgesloten, was er bij 13 procent geen sprake van een loonstijging.  Dat blijkt uit eigen onderzoek van  werkgeversorganisatie AWVN.

De AWVN ziet het gebrek aan loonstijgingen bij sommige cao’s als een symptoom van de crisis. Voor dit jaar verwacht de AWVN weinig verbetering. Er blijft veel onzekerheid bestaan over de economie. De lonen zullen een klein beetje meer stijgen dan vorig jaar, met 1,5 procent. Dit jaar moeten er vierhonderd nieuwe cao’s worden afgesloten, die van invloed zijn op drie miljoen werknemers.

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>