Hoogopgeleide vrouw passief in het vragen om salarisverhoging

Ondanks de emancipatie, gelijke rechten en vermeende mondigheid van de Nederlandse vrouw, blijkt dat hoogopgeleide vrouwen passief zijn wat hun financiële situatie betreft. Ruim 70 procent vraagt  haar baas niet om een salarisverhoging. Dat blijkt uit onderzoek van het Professional Women’s Network, waar 1521 Europese vrouwen aan meededen.

De Nederlandse vrouw is minder mondig dan werkende dames in de rest van Europa. Daarvan stapt 66,3 procent naar de baas om meer geld te vragen. Nederlandse vrouwen willen liever een schouderklopje, en 67,4 procent vindt erkenning door de leidinggevende belangrijker dan een salarisverhoging .

Vrouwen in het bedrijfsleven verdienen nog altijd 20 procent minder dan hun mannelijke collega’s. In vergelijking met de rest van Europa werken Nederlandse vrouwen minder full time, namelijk 55,2 procent tegen 85,7 procent in Europa.

Met de toekomst lijken hoger opgeleide vrouwen in Nederland niet zo bezig. Meer dan de helft zegt niet te weten hoe haar inkomen eruit ziet als ze met pensioen gaat. Slechts iets meer dan een derde van de ondervraagde vrouwen (35,4 procent) heeft een persoonlijk pensioenplan. Bij andere vrouwen  in Europa ligt dat percentage op 60,3.

Gek is wel dat de bescheidenheid op het gebied van beloning niet strookt met de financiële verantwoordelijkheid van vrouwen. Ruim driekwart van de respondenten draagt een gelijkwaardig deel of meer bij aan de huishoudelijke uitgaven, en bijna de helft zegt kostwinnner te zijn.

Misschien is het tijd dat de vrouwen leren onderhandelen en inzien dat ze ook een salarisverhoging verdienen bij hard werk, net zoals mannen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>