Onstlagrecht verandert per juli 2015

Vanaf juli 2015 verandert het ontslagrecht volgens deskundigen ‘ingrijpend’. Een paar zaken op een rij uit de nieuwe Wet Werk en Zekerheid.

Vanaf 2015 gaat ontslag om bedrijfseconomische redenen via het UWV. Bij een conflict tussen werkgever en werknemer moet de kantonrechter worden ingeschakeld.

Iedereen die tenminste twee jaar heeft gewerkt heeft recht op een transitievergoeding. Per gewerkt dienstjaar is dat een derde maandsalaris. Als iemand langer dan tien jaar in dienst is geweest, krijgt de persoon een half maandsalaris per jaar mee. De maximale vergoeding wordt 75.000 en als het jaarsalaris hoger was dan dit bedrag krijgt de werknemer een jaarsalaris mee.

De maximale duur van een WW-uitkering gaat vanaf 2016 tot 2019 terug van 38 maanden naar 24. Mensen die langer dan zes maanden in de WW zitten moeten al het beschikbare werk aanvaarden als passende arbeid.

De positie van flexwerkers moet sterker worden door de nieuwe wet. Na drie tijdelijke contracten binnen twee jaar moet de werkgever een vast contract aanbieden of het dienstverband beëindigen. Uiterlijk een maand voor de afloop van het arbeidscontract moet de werkgever laten weten of het contract al dan niet wordt verlengd.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>