Hoe manipuleer jij je baas? (Prijswinnaars opgelet!)

9789077881637-2Op de prijsvraag ‘Hoe zou jij je baas manipuleren om iets gedaan te krijgen?’ kwamen super veel interessante en originele antwoorden binnen. Met de prijsvraag kon het boek ‘Manipuleren op je werk’ in de wacht gesleept worden. De drie meest originele antwoorden kun je hier lezen. Zij krijgen binnenkort het boek opgestuurd!

Winnaar 1
Het antwoord van Beau uit Groningen was sympathiek, recht door zee en goed bruikbaar in de praktijk. Gefeliciteerd Beau met het boek. Wellicht leer je nog beter manipuleren!

Beau’s tips om te manipuleren:
1. Ik zorg ervoor dat de mensen aan wiens oordeel hij veel waarde hecht goed te spreken zijn over mij.

2. Ik regel nooit zaken achter de rug van m’n baas om, sluit ‘m dus niet buiten en zorg ervoor dat hij ’t gevoel heeft dat hij belangrijk voor mij is.

3. Als ik hem informeer over een probleem dan kom ik ook met een oplossing en een positief nieuwtje

Winnaar 2
Romy uit Hoorn kwam met een prachtig gedichtje, waarmee zij het boek wint. Leuk gedaan, Roos. Of het werkt is een tweede….

Mijn baas heeft toch zo’n mooi vest,
En dan die mooie zwartgestreepte broek,
Prachtige witte sokken, o zo gaaf,
En dan zijn mooie schoenen: exact waar ik naar zoek!
 
Zijn haren zijn zo leuk gekamd,
En ik vind zijn ogen superder dan ooit,
De sandalen zijn toch ook zo gaaf,
Nee zo mooi was hij nog nooit.
 
Het lijkt me duidelijk hoe ik het aan zou pakken,
Zijn aanzicht mag dan soms verschrik-lijk zijn,
Een beetje slijmen van mijn kant,
En de goede reputatie is voor mij!

Winnaar 3
En last but not least, Stefan uit Rijen die het op een gezamenlijke interesse gooit. Ook een manier om iets gedaan te krijgen. Hij schrijft:

“Als ik iets van mijn ‘moeilijke’ (ahum) baas gedaan wil krijgen, ga ik eerst een bakje koffie voor hem halen; 1 klontje suiker en 3 druppels koffiemelk. Dan loop ik naar zijn werkkamer en begin een gesprek over motoren, de vrijheid die we dan ervaren en hoe mooi het leven kan zijn (We rijden allebei motor!). Vervolgens probeer ik langzaam over te schakelen op het onderwerp waarbij ik erop aanstuur dat motorrijders elkaar onderling moeten steunen. Soms lukt het, soms ook niet, want het wordt natuurlijk wel erg doorzichtig als je deze manier een paar keer heb geprobeerd.”

“Misschien dat het boekje nieuwe kansen biedt?”

Yep, Stefan. Dat doet het zeker. Gefeliciteerd. Je bent een van de gelukkige winnaars.

Alle winnaars veel plezier toegewenst met je boek. En iedereen bedankt voor het meedoen aan de prijsvraag. Hou dit blog in de gaten! De prijsvragen blijven komen… Deze keer niets gewonnen? Nieuw rondes, nieuwe kansen. Volgende keer beter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>