Een goede moeder werkt 4 dagen (een goede vader ook)

Moeder geeft het voorbeeld! Dochters van werkende moeders werken op latere leeftijd zelf meer en harder dan gemiddeld en komen daardoor gemakkelijker aan de betere banen. Daardoor zijn ze ook financieel zelfstandiger.

Dat blijkt uit het onderzoek waarop sociologe Anne van Putten (29) morgen promoveert aan de UvA. Volgens Anne werken meisjes van werkende moeders op latere leeftijd meer uren, omdat zij onbewust het gedrag van hun ouders kopiëren.

“Moeders zijn een voorbeeld voor hun kinderen. Bovendien is de drempel om te werken lager voor dochters wier moeder meer uren werkt.”

Momenteel werken Nederlandse vrouwen gemiddeld 25 uur per week. Dat moet omhoog, meent Ann van Putten. Ze pleit voor een 4-daagse werkweek van beide ouders.

“Vaders en moeders moeten hun taken beter verdelen. Nu hangt de carrière van de vrouw vaak af van de werktijden van de man. Dat kan veel beter op elkaar afgestemd worden. Het lijkt mij goed dat ouders hun kinderen ook een paar dagen zelf opvoeden. Daarom zouden de man en de vrouw allebei 4 dagen kunnen werken en de opvoeding en het huishouden delen.” Aldus deze promovenda.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Een goede moeder werkt 4 dagen (een goede vader ook)

  1. Dtje

    Je neemt toch geen kinderen om ze door andere op te laten voeden, en ze te dumpen in een of ander kinderdagverblijf 5 dagen in de week, geen wonder dat er zoveel criminaliteit is, tis te belachelijk voor woorden allemaal…..

      /   Reply  / 
    1. e-tje

      Ik ben zo’n werkende moeder hoor! ben gezegend met een gezond stel hersenen, en op school altijd mijn best gedaan. Mooi diploma gehaald, en wat dan: thuis gaan zitten de hele dag, kom op zeg… ik wil iets leuks doen overdag, dat doen mijn kinderen ook. En na schooltijd komen we allemaal voldaan weer thuis. ik kan het iedereen aanraden! hou op met dat suffe gedoe, crimineeltjes zijn heus niet allemaal kinderen van werkende moeders!

        /   Reply  / 
      1. j jansen

        Ik wil iets leuks doen overdag, net zoals mijn kinderen. Ik vind werken beslist niet altijd leuk en de kinderen in mijn klas ook niet en na werktijd voel ik me soms voldaan, maar soms ook gestrest en zeer moe, vooral als m’n kinderen thuis ruzie beginnen te maken. Beetje reel opstellen, mevrouw!

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>