Wat betekent Paars Plus voor je portemonnee?

Paars PlusDe Telegraaf heeft het netjes per partij op een rijtje gezet. Duidelijk wordt direct dat weinig partijen nog voorstander zijn van het instandhouden van de zogenaamde aanrechtsubsidie, ofwel de algemene heffingskorting (voor niet werkenden). Zeker is ook dat er zwaar bezuinigd gaat/moet worden, maar waar de centen vandaan komen? Dat verschilt per partij.

Laten we een Paars Plus eens onder de loep nemen. VVD en D66 lijken aardig overeen te komen: niet voor niets kruipt Pechtold de laatste dagen bijkans Rutte zijn gat in, maar ok.

Met een VVD aan het roer lijken de topinkomens onaangeraakt te blijven. Opvallend ook is dat ik had verwacht zware bezuiningen tegen te komen op dit lijstje, maar ik zie eigenlijk geen enkel punt, waarop ik denk dat er centen bespaard kunnen worden. In tegendeel zelfs: niemand die belasting betaalt over het eerste deel van het inkomen? Verhoging van de arbeidskorting? En last but not least de VVD is tegen de invoering van de kilometerheffing. Ik ook. Mijn partij (ChristenUnie) niet (helaas). Had ik op dat punt beter voor VVD kunnen kiezen…
;-)

Ook D66 wil de belastingtarieven in de eerste en tweede schijf verlagen. Daartegenover staat dat we bij D66 wel harde besparingen zien: weg met de algemene heffingskorting (voor iedereen) en dan toch die verfoeide kilometerheffing d’r weer in. PVV neem ik voor het gemak niet mee, want dat zit er volgens mij niet meer in…. Goed voor Nederland, jammer voor de rechts-stemmers. Toch heeft de partij van Wilders nog best wat goede punten, zie Telegraaf-artikel.

Dan een PvdA. Wederom komt hier de kilometerheffing terug (niet goed, niet goed, niet goed!) en verder alsnog dat nieuwe belastingtarief voor de hogere inkomens. Jawel, anders verwacht je het ook niet van de rooien. Ten slotte, Groen Links. Blaat-blaat. Minder belasting voor laagwerkenden, ok. Belasting op vliegen? Nog eentje? Zijn we helemaal van de pot gerukt, Femke Halsema. Je verzint het waar je bijstaat. Zoek liever een andere melkkoe. Oh nee, die hebben ze al en wel in de vorm van de sigaretten (alsof die niet zwaar genoeg belast zijn) en de auto.

Nou we gaan het zien, de partijen moeten er nog maar uit kunnen komen met z’n allen. Lukt dat niet, dan ben ik benieuwd wat het dan wel wordt. Misschien dan maar eens een nieuw systeem invoeren?

Meer lezen over de verschillende punten van de partijen? Lees het in De Telegraaf.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>