Big Improvement Day 2009: de positieve tegenhanger van de troonrede?

Wat? Big Improvement Day 2009
Wanneer? 20 januari
Waar? Amsterdam
Wie? Winkelman en Van Hessen

Hoe kun je de economische crisis positief benaderen en de kansen grijpen die juist nu voor het oprapen liggen? Als je dat wilt weten, lijkt de Big Improvement Day (BID) 2009 een uitgelezen kans om hier achter te komen. Op dit congres komt de top uit overheid en bedrijfsleven bijeen om – onder het motto It’s perfect, let’s improve it!” - te kijken naar wat goed gaat in Nederland, maar vooral naar wat er nog beter kan.

Positieve tegenhanger 
Op dit congres, ook wel de positieve tegenhanger van prinsjesdag, geen cynisme, maar een constructieve houding. Positiviteit en creativiteit staan centraal tijdens een boeiend programma met inspirerende sprekers, zoals Richard Branson, Robbert Dijkgraaf, Ben Woldring en Paul Schnabel.

Alvast een voorproefje op deze dag?
Laat je inspireren en luister hier naar BNR, waarin initiatiefnemer Ralf Hessen en investeerder Henk Keilman niet alleen vooruitblikken naar BID, maar ook hun visie geven op hoe te dealen met de economische crisis. Wat je zoal kunt verwachten op de Big Improvement Day? Guy Verhofstadt als spreker; geen troonrede, maar een kroonrede; interactie; 600 aanwezige topbeslissers, etc. Bovendien, voldoende gelegenheid tot netwerken. Inschrijven? De laatste kaarten waren bijna op, maar wellicht kan het nog. Klik hier. Voor meer informatie, surf naar de site van Big Improvement Day 2009.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Big Improvement Day 2009: de positieve tegenhanger van de troonrede?

  1. Aukje Metz

    “Imagination is more important than knowledge” is de kreet waarmee je zou denken dat je wetenschappers en overheden tegen de haren instrijkt….. maar: Niets is minder waar!
    Deze kreet onderstreept de missie van Big Improvement Day. BID in het kort.
    BID heeft als doel een verbetering te bewerkstelligen. Dit wordt gedaan door de positieve energie van ondernemers, overheden en wetenschap aan elkaar te koppelen op het BID congres in de RAI. (20-01-09)
    Het startte met een “troonrede” van een paar kopstukken uit de Overheid. Echt los ging het pas toen Sir Richard Branson het podium opkwam. Niet omdat hij er nou zo’n wervelende Amerikaanse show van maakte. Nee, juist niet.
    Ingetogen, een beetje verlegen en vooral vaak hakkelend beantwoordde hij de vragen die Ivo Niehe hem stelde. Die vent is zo echt dat je wel direct in je hart moet sluiten. Geen routine in het beantwoorden van vragen maar steeds zoekend naar de juiste woorden om bij zijn gevoel te plaatsen.
    Het publiek kreeg ook de gelegenheid om vragen per sms te stellen. De gebruikelijke vragen kwamen naar voren. Totdat er ineens een vraag op het scherm kwam van twee studenten: Mogen we nu mee naar DC! “ That’s the kind of question I like” zei hij direct. “Ja natuurlijk” was het antwoord. De toon voor de rest van Big Improvement Day was gezet.
    De hele dag stond in het kader van mogelijkheden. De andere sprekers zoals Guy Verhofstadt , Theo Rinsema, Bas Verhart etcetera, pakten die lijn door en overal zag je mensen van verschillende disciplines en achtergronden met elkaar in gesprek.
    Tot slot werd de dag afgesloten met het, erg toepasselijk, Yes we can! We keken met zo’n 500 man en champagne naar de beëdiging van Obama. Ik merkte dat ik niet de enige was met kippenvel.
    Geweldig om een actieve rol te mogen hebben in de ‘kopgroep jonge visionairs’ van Big Improvement Day.
    Neem vooral een kijkje bij http://www.bigimprovementday.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>