Geloof jij in jezelf zoals X-factor winnares Lisa?

Vanavond werd bekend gemaakt dat Lisa de winnares is van de X-factor. Ondanks dat ze wellicht niet in het totaalplaatje past, overwint haar talent blijkbaar toch het aantal kilootjes dat ze te veel meedraagt. Hoe belangrijk is de X-factor nu daadwerkelijk? En wat is de X-factor? Heb je het nodig in je werk?

Natuurlijk draait de X-factor niet alleen om je gewicht, maar dat je uiterlijk en vooral je uitstraling belangrijk zijn, moge duidelijk wezen. Eerder blogde ik al dat je jezelf het beste kunt kleden naar hetgeen je wilt bereiken. In geval van Lisa is dat toch een beetje Anouk-stijl rockchick. Qua uiterlijk heeft ze het misschien niet 100% mee, maar dat maakt haar fans niet uit. Ze heeft een geweldige stem, is talentvol – en daar is het Nederlandse publiek uiteindelijk voor gevallen.

Verbazingwekkend
Toch is het verbazend dat het niet Jamal is geworden… Qua uitstraling en uiterlijk paste hij helemaal in het plaatje. Dat hij het uiteindelijk niet is geworden, heeft mij (aangenaam) verrast. Het is bekend dat het publiek toch vaak vooral op het uiterlijk afgaat. Wellicht heeft Jamal dan toch te weinig harten van tienermeisjes beroerd, zoals Jim dat deed in Idols (met zijn zeurstem)?

Geloof in jezelf
De X-factor heeft te maken met persoonlijkheid, uitstraling, presentatie en geloof in jezelf. Lisa geloofde voldoende in zichzelf en dat straalde ze uit. Ook in je werk – zeker als je aan het solliciteren bent – is dat belangrijk. Zo blijkt ook uit dit startersadvies op Intermediair, waarin een lezeres zich wanhopig afvraagt of ze de X-factor mist, omdat ze maar geen baan weet te scoren.

De X-factor dus. Belangrijk in je werk en je leven. Je kunt er veel mee bereiken als je het goed weet te gebruiken.

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Geloof jij in jezelf zoals X-factor winnares Lisa?

  1. Erick

    “Toch verwachtten velen dat het eigenlijk Jamal zou worden…”

    Ik weet niet waar je dit vandaan haalt, maar het slaat daadwerkelijk nergens op. Ondanks haar kilootjes teveel (Nederland houdt van ‘gewoon’, remember?) was Lisa al wekenlang de onbetwiste winnares. Jamal en Rachel waren totaal kansloos, en iedereen wist het. Heb je bijvoorbeeld wel eens naar het applaus geluisterd na optredens?

    “Lisa geloofde voldoende in zichzelf en dat straalde ze uit.”

    Heb je daadwerkelijk naar dezelfde show gekeken? Lisa was de meest onzekere van de drie: een van haar charmes. Ze geloofde eigenlijk niet echt in zichzelf, is hardstikke onzeker.

    Dit zijn al twee rare aannames in je verhaal. Hoe kan ik de rest van je, wellicht gesponsorde, artikel nog geloven? Vind je jezelf nog geloofwaardig?
    Dan geloof je in elk geval in jezelf, en dat vind ik onder deze omstandigheden heel knap ;)

      /   Reply  / 
    1. Sjoukje

      Hoi Erick,
      -
      Leuk dat je reageert. Altijd goed om feedback te krijgen van betrokken fans. Even voor de reccord: dit is geen gesponsord artikel. Daar doe ik niet aan. – Alleen in de rubriek advertorials vindt je die -
      -
      Wat Jamal betreft – die had ik toevallig een paar keer voorbij horen komen in de media. Dus vandaar, maar aangezien niet echt gebaseerd op research (en ik na wat Google-werk tot andere conclusie kwam), heb ik dat aangepast.
      -
      Verder had het me simpelweg niet verbaasd als er weer alleen op uiterlijk zou worden gestemd. Ben aangenaam verrast dat het publiek daar nu dan blijkbaar (toch) doorheen prikt.
      -
      Applaus na optreden zegt eigenlijk weinig: hangt er ook vanaf hoeveel familieleden, kennissen, vrienden je mee brengt natuurlijk. Bovendien, mensen kunnen nog zo hard voor je klappen; van et een op et andere moment kun je ook net zo hard van je voetstuk vallen, omdat mensen – over het algemeen – wispelturig zijn. Is het niet?

      Nederland mag dan van ‘gewoon’ en ‘boerenkool’ zijn, maar dat betekent niet dat we (en dat doe ik zelf helaas ook, moet ik toegeven) niet heel vaak alleen op uiterlijk afgaan. (Zie Susan Boyle; het verrassende effect is juist: zo’n persoon (dat wordt niks, denk je dan) en dan opeens zo’n stem!

      Tenslotte, ik heb inderdaad naar dezelfde show gekeken. Dat stukje onzekerheid is er misschien, maar dat heeft iedereen. Daarnaast zie ik bovenal, als ik haar zie zingen, een vrouw die in zichzelf gelooft. Waarschijnlijk ook omdat dan juist het beste in haar naar boven komt, zo op het podium, voor het publiek, al doende wat zij het beste kan: zingen en optreden!

      Hartelijke groet en welterusten! Sjoukje Dijkstra, Carriere.blog.nl

        /   Reply  / 
  2. Erick

    By the way: je gelooft toch niet serieus dat het publiek bepaalt wie de winnaar is, of wel?

      /   Reply  / 
  3. Sylvia

    “Lisa heeft haar uiterlijk niet helemaal mee”??????

    Wel eens goed naar haar gekeken? Ik heb zelden zo’n mooie vrouw gezien en ik verheug me op haar verdere carriere. Gelukkig hangt die niet af van commentaren zoals dit stuk van jou.

      /   Reply  / 
    1. Pieter

      Hoi Sylvia, smaken verschillen, toch?? Ieder zijn mening… – Ik denk dat hier bedoeld wordt (correct me if Iam wrong) dat ze niet aan het standaard plaatje voldoet: je kunt niet ontkennen dat ze wat mollig is, maar buiten dat heeft ze wel de uitstraling. Groet Pieter

        /   Reply  / 
      1. Sjoukje

        Hoi Pieter,
        -
        Idaad, niet direct het standaard plaatje. Vandaar dat ik juist aangenaam verrast ben… :)
        -
        Groetjes Sjoukje

          /   Reply  / 
  4. sabrina

    lisa is een prachtige vrouw erg mooi dus hoezo niet het totaal plaatje,brilletje kapot ofzo??
    hoe kom je er in godsnaam bij dat jamal zou winnen? iedereen wist dat het spande tussen lisa en rachel maar vooral dat lisa veel kans maakte.duhhh!!!!!

      /   Reply  / 
    1. Sjoukje

      Hoi Sabrina,
      -
      Of ze nu mooi is of prachtig. Dat is subjectief natuurlijk… Ieder zijn mening: Lisa heeft naar de mijne een mooie uitstraling, maar mooi? Ze zingt in ieder geval prachtig en ze heeft een goede performance, evenals Rachel en Jamal overigens.
      -
      Groetjes Sjoukje

        /   Reply  / 
  5. Caroline Franssen

    Gezien het grote aantal beroemde mensen met psychische problemen, lijkt me niet dat orecht zelfvertrouwen een doorslaggevende factor is in in commercieel circus als dit. Toeval, geluk en de juiste kruiwagens spelen in veel loopbanen een grote rol.
    Om werk te vinden dat bij je past, is het wel nodig dat je focus hebt.
    Als je niet wordt uitgenodigd op gesprek, laat dan je brief eens door iemand beoordelen. Val je af bij gesprekken, besteed daar aandacht aan.

    De x-factor is een tv programma waarmee veel geld wordt verdiend onder andere door het publiek te bespelen opdat ze veel bellen. Wie er precies wint lijkt ook voorgekookt, nu de single van de winnares al was opgenomen.

    Of iemand die meedoet aan een wedstrijd later als artiest ook een goede carriers heeft, blijkt natuurlijk pas later. Goed voorbeeld is Boris, die nu een dijk van een jazzy show neerzet.

      /   Reply  / 
  6. Alexandra

    Wat een ongelooflijke flauwekul dat Lisa haar uiterlijk niet mee zou hebben. Wat een wereld-wijf is dat, qua zang, maar zeker ook qua uiterlijk. Zelden iemand gezien met zo’n uitstraling!
    Jamal? Leuk koppie, maar wat zang betreft ver in de minderheid bij de twee meiden die in de finale stonden!

      /   Reply  / 
  7. jos hol

    ik vind live mooier dan de shingel
    mis sax

      /   Reply  / 
  8. Judith

    Mollig, stevig, Lekker beter dan een draadnagel! Maar het belangrijkste is haar zang een dijk van een stem, kijk in die ogen wie wil dat niet…

      /   Reply  / 
  9. Fred Wijma

    Lisa heeft een heel mooie uitvoering laten zien en horen van Hallelujah. Het publiek in de zaal en de t.v.-kijkers hebben kennelijk in haar performance kwalitatief meer gezien dan bij de andere twee; en terecht wat mij betreft.

    Je refereert aan de eerste Idols, waar Jamai won. Ook terecht naar mijn bescheiden mening. Ook toen hebben publiek en kijkers de voorkeur gegeven aan een zanger die qua uiterlijk wat minder had te bieden dan Jim.

    In Groot-Brittannië gingen de mensen uit hun bol toen ze Susan Boyle hoorden zingen. Een vrouw die bepaald moeders mooiste niet is en slecht gekleed ging, maar de sterren van de hemel zong met die schitterende stem. Hoeveel miljoen keer is op You Tube haar filmpje wel niet bekeken!

    Zou het dan toch waar zijn dat de meerderheid echte kwaliteit herkent en waardeert?

    Overigens: is het nou echt nodig om Jim even een sneer te geven? (zeurstem)

      /   Reply  / 
    1. Sjoukje Dijkstra Auteur

      Hoi Fred, bedankt voor je reactie. Sja, dat van Jim – dat is nu eenmaal mijn mening. Ik vind dat hij een zeurstem heeft ;) (ik kan er nix aan doen).
      -
      Groetjes Sjoukje

        /   Reply  / 
  10. Peter

    Ga eens googlen op Luc Schouten.15 jaar en een geweldige gitarist(fingerstyle, blues,jazz) met een prachtige stem. Hij heeft al een half jaar een hele mooie versie op youtube staan van halleluja. Het blijkt dat hij al met Racoon (TV),Tommy Emanuel en Harry Sacksioni op de buhne heeft gestaan. Hij trouwens ook een leuke hyvesite. Een prachtige knul.

      /   Reply  / 
  11. Bart

    Dat er nog zolang door gemeimerd word over dit soort onderwerpen al moet ik zeggen ik reageer nu zelf ook! :)

    Lisa is wat dat betreft niet het stereotype idool dun slank blond maar nu, bevestigd een programma zoals xfactor natuurlijk wel dat niet alles om het uiterlijk gaat en dat kwaliteit er echt toe doet! ik vind dat prachtig om te zien!!

    Lisa is dan ook meer dan een terrechte winnares!!

    Trouwens ik kwam nog een nieuwe website tegen, leuk om even te melden, deze laat je filmpjes uploaden als je ook net zo overtuigd bent van je eigen talent haha http://www.ikhebdexfactor.nl

    Groeeeeeetjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>