De kracht van communities

TwitterVeel bedrijven weten niet hoe om te gaan met de social media. Dat je je bedrijf (ook als ZZP’er) online enorm kunt boosten, begrijpen de meesten inmiddels wel, maar hoe? Voor mij was het een reden om (afgelopen week) het Social Media Congres te bezoeken in Amsterdam…..

De belangrijkste zaken die ik heb opgepikt, is dat je – als bedrijf – beter niet zomaar wat kunt doen. Leg eerst je oor te luisteren bij verschillende sociale media en kies dan de beste platformen uit, passende bij de business strategie van je bedrijf. Ook kun je als bedrijf beter op twee of drie platforms goed aanwezig zijn dan op 20 verschillende, waar je verder niets mee doet.

Een van de sessies (door Jim Stolze, voorzitter van TEDx Amsterdam) sprak mij erg aan. Hij haalde onder andere onderstaand filmpje aan als voorbeeld van hoe het moet: “Geef leiding door een voorbeeld te geven.” Met andere woorden: wees specifiek! Omarm je volgers, laat ze zien dat je om ze geeft en laat anderen leiden.

Anyhoe, bekijk het filmpje met de shirtless dancing guy. Een leider hoeft al genoeg te zijn, een volger erbij die de leidende rol overneemt en je hebt één groot feest… Iedereen wil erbij horen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>