Love is in the air!

Jongetjes op de kleuterschool zijn vaak verliefd op de juf. Pubermeisjes hebben een crush op die leuke lio (leraar in opleiding). Maar op de werkvloer zijn relaties met de baas vaan een slecht plan. Ook relaties met collega’s zijn hierbij uit den boze. Onderstaande artikel geeft mooi weer hoe de liefde op de werkvloer rondwaard. Natuurlijk is het logisch dat je op een collega valt. Immers je brengt veel tijd met ze door, hebt veel raakvlakken, kent dezelfde mensen en deelt ervaringen. Maar een relatie op het werk kan ook veel narigheid met zich meebrengen!

Twee derde (66 procent) van de medewerkers heeft op het werk weleens te maken gehad met liefde. 55 procent van het totaal bestaat uit medewerkers die zelf weleens verliefd zijn geweest op een collega en voor 11 procent uit medewerkers die nog nooit verliefd zijn geweest op een collega, maar wel een liefdesverklaring van een collega hebben gekregen. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique waar 589 respondenten antwoord gaven op de vraag: ‘Ben jij weleens verliefd geweest op een collega?’

Uit het onderzoek blijkt ook dat 62 procent van de verliefde collega’s eventuele bezwaren opzij heeft gezet en heeft gehandeld naar de verliefdheid. De overige 38 procent van de verliefde werknemers geeft aan niets met hun verliefdheid te hebben gedaan. Van de respondenten die nog nooit verliefd zijn geweest op een collega heeft 34 procent nog nooit liefdesverklaring van een collega heeft gekregen.

“Dat liefde hoogtij viert op de werkvloer, blijkt maar weer eens uit dit onderzoek. Als je zelf niet verliefd bent op een collega, dan is er misschien wel een collega verliefd op jou! Een verrassend gegeven, maar ook wel weer goed te verklaren. In je werk maak je samen vaak bijzondere momenten mee: samen vieren van successen, samen bereiken van resultaten, samen oplossen van problemen, elkaar waardering geven om wat er bereikt wordt. Dat schept een speciale band,” aldus Nicole Tollenaar, HR directeur Unique.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>