Doña Quichote solliciteert

Ook wel eens gedacht aan het opzeggen van je baan? Claire deed het. Volg haar zoektocht naar werk.

Door Claire - Om rond te komen, heb ik een tijdelijke administratieve baan aangenomen voor drie dagen in de week binnen een bedrijf waar alleen maar mannen werken! Het is er best levendig, de radio staat de hele dag aan en onderling worden er veel grapjes gemaakt. Dat zorgt voor een ontspannen werksfeer….

Ik moet altijd wel wennen aan een nieuwe werkomgeving, of het nu een tijdelijke of vaste functie is… De eerste week was het druk en heb ik meteen vijf dagen gewerkt. Mijn nevenactiviteiten kwamen op een laag pitje te staan. Ook van het solliciteren is even niets gekomen. Het leek weer net even of ik altijd al werkte en – net als alle andere kantoorklerken - vrijdag op de bank voor de tv neerplofte, om er vervolgens niet voor zondagavond elf uur vandaan te komen. Tegelijkertijd voelde ik me ook best verward. Het drong tot me door dat de tijdelijke baan ooit een keer zou eindigen en ik moest dus actie ondernemen.

Vorige week heb ik daarom een sollicitatie verstuurd. Ik zat te spelen met de achtergrond van de e-mail waarmee ik mijn CV en brief zou versturen. Het probleem was alleen dat de tekst in een lelijke balk afstak tegen de mooi gekleurde achtergrond. Om risico’s te voorkomen zette ik de achtergrond toch maar op ‘none’.

Mijn mailtje weer hagelwit en verzenden maar. Bij het checken van mijn verzonden mail vond ik een verrassing. Je raadt het al: mijn mailtekst stond in een lelijke balk die contrasteerde met een babyblauwe achtergrond. Balen, zou je zeggen, maar na vele afwijzingen had ik toch al het idee dat dit niet veel zou uitmaken. Toch was er nog een lichtpuntje….

Ik kreeg te horen dat er al mensen zijn voorgesteld voor de functie maar ik behoor wel tot een nieuwe poule mensen die worden voorgedragen, mocht er geen geschikte kandidaat tussen zitten. Op zo’n moment lijkt het vinden van een baan toch geen totaal onhaalbare missie. Des te meer reden om de volgende keer een fluorescerend roze achtergrond voor mijn sollicitatie te gebruiken.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Doña Quichote solliciteert

 1. Tessa Faber

  Goed hoor, om aandacht te besteden aan het uiterlijk van je sollicitatie. Ja, natuurlijk het draait om de inhoud, maar een mooi vormgegeven brief en cv is voor een selecteur een fijne afwisseling tussen alle standaard brieven met klassieke indeling en klassieke sociaal wenselijke inhoud en vormgeving….
  Breng je cv, brief en eventueel ook je mail in lijn met elkaar, zodat het je “personal brand” versterkt.

  Succes ermee!
  Tessa

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>