Sollicitatie clichés; Wat is waar?

Ook wel eens gedacht aan het opzeggen van je baan? Claire deed het. Volg haar zoektocht naar werk.

Door Claire - Vandaag hoorde ik via-via dat je profiel in deze tijden voor 99 procent bij een vacature moet passen. Dan maak je meer kans op een baan. Dit is natuurlijk een uitspraak, maar toch zet het mij aan het denken….

Ik solliciteer vaker naar werk waarvoor ik niet de juiste achtergrond heb. Ik merk dat ik dan niet eens word uitgenodigd op gesprek. Als ik solliciteer naar banen waar ik wel ervaring in heb, word ik soms uit meer dan 50 brieven gekozen. Maar ja, een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen: Ik wil niet naar een baan solliciteren, waarvan ik weet dat ik er zero plezier in zal hebben. Daartegenover staat dat je niet te kritisch moet zijn, weer zo’n uitspraak…

Het zijn allemaal abstracties waar ik mij niet te veel aan ga vastklampen. Op een banenmarkt sprak ik een meisje van de UWV. Als ik haar moet geloven, dan is het geen goede tijd voor een carrièreswitch naar een branche die onzeker is. Het klonk allemaal behoorlijk ingestudeerd. Mensen doen toch wel wat ze willen. Dus, ik ook.

Daarom is het wurmen en kruipen om mijn plekje te vinden. Momenteel zet ik daarom mijn zinnen op een stage op een communicatieafdeling of bij een redactie. Dan weet ik ook meteen hoe dat er in de praktijk er aan toe gaat.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>