As the World Turns

Ook wel eens gedacht aan het opzeggen van je baan? Claire deed het. Volg haar zoektocht naar werk.

Door Claire - De laatste jaren ben ik al een paar keer van baan gewisseld. Het is op dat gebied best stormachtig bij mij. Ik denk dat het niet vreemd is dat je eerste of tweede baan niet is wat je ervan hebt gehoopt. Intussen ben ik alleen wel toe aan een stabiele situatie. Solliciteren is vermoeiend, zonder vaste baan mis je toch een stukje zekerheid in je leven. Ik hoop snel mijn rust te vinden, om het zo maar te zeggen.

Dat besef ik mij wel eens als ik op plekken kom waar ik een tijdje niet ben geweest. Bijvoorbeeld bij een bakker in het centrum van de stad waar ik woon. Nog steeds staat dezelfde jongen daar achter de balie, al zeker drie jaar lang. Het is alsof de tijd stilstaat. Dan denk ik wel eens bij mezelf, die jongen heeft het lekker rustig.

Wel heb ik een keer voorspeld dat een kralenwinkel die net buiten het winkelgebied was gevestigd, snel failliet zou gaan. Die eigenaar was zo trots op zijn winkel en wilde workshops gaan geven. Alleen zijn kralen spraken niet tot de verbeelding en waar waren de klanten? De volgende keer dat ik daar langskwam, stond het pand leeg. Niet alles blijft dus hetzelfde.

Zo ook niet mijn werkleven. Soms denk ik wel eens dat het heel anders zal gaan dan ik me voorneem. Bijvoorbeeld als ik de loterij win, dan begin ik mijn eigen vrouwen voetbalclub of een ecologische kralenwebshop. Geharste konijnen- en geitenkeutels in alle kleuren die je maar kunt bedenken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>