Stage stress

Ook wel eens gedacht aan het opzeggen van je baan? Claire deed het. Volg haar zoektocht naar werk.

Door Claire - Een tijdje terug heb ik bij mijn werkgever aangegeven dat ik graag stage zou willen lopen in het bedrijf. Alle voorbereidingen zijn goed verlopen. Ik heb mijn voorstel opgestuurd en inmiddels heeft er een gesprek plaatsgevonden.

Nu wacht ik nog op de uitkomst hiervan. Natuurlijk gaat er van alles door mijn gedachten. Het feit dat ik mijn baan heb opgezegd om tijdelijk als een soort werknomade te leven is altijd erg lastig om uit te leggen. Ik ben slecht in liegen en de nadruk leggen op de begrijpelijkheid van mijn acties. Soms vraag ik me echt af wat er tijdens een gesprek gedacht wordt…

En dan de stage die eigenlijk in een adem genoemd wordt met het volgen van een opleiding. In mijn geval is daar geen sprake van. Het bemachtigen van een stage lijkt dus makkelijker dan het lijkt.

Er ligt een hoop werk op mijn hopelijk toekomstige stage adres. En ik kan maar twee dagen in de week werken, omdat ik daarnaast voor mijn inkomsten zal moeten werken. Als ik vanuit hun positie denk, dan zou er ook voor een student gekozen kunnen worden die fulltime inzetbaar is.

Dat laatste is natuurlijk ook afhankelijk van wanneer er stageperiodes staan ingepland in het studierooster. Als ik dus moeilijkheden krijg doordat ik niet inzetbaar ben, dan zal ik me fulltime moeten aanbieden. Althans, tot de zomerperiode, want dan gaan alle studenten naar Salou, Alanya en Kos. Dan is mijn concurrentie tijdelijk vervlogen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>