Eerste werkdag; Ben ik nu ‘loopjongen’ of stagiaire?

Ook wel eens gedacht aan het opzeggen van je baan? Claire deed het. Volg haar zoektocht naar de ultieme droombaan.

Door Claire - Inmiddels heb ik al een paar werkdagen op mijn stage achter de rug. Er werd gezegd dat ik eerst even zou moeten inkomen. Ik kreeg mijn nieuwe werkplek te zien: een bureau met een groot tafelblad….

Het zit vrij laag als ik er met mijn bureaustoel achter zit. Omdat ik maar een paar dagen per week werk, zal ik wel geen last van mijn rug krijgen… De computer werd uit het werkhok gehaald, een Pentium 486 met diskdrive! Het oude besje werkt. Alleen is alle geïnstalleerde software veel ouder dan ik gewend ben.

Een eerste werkdag zou geen werkdag zijn als er niet gewerkt wordt. De baas wilde zijn verjaardag vieren en vroeg mij om taart te halen bij de banketbakker. Het begon me al te dagen, ik zou toch niet zijn aangenomen om de klusjes te klaren. Daarom liet ik doorschemeren dat ik hoopte dat dit eenmalig zou zijn…

Ja, wat moet je? Een eerste werkdag en je wordt meteen voor blok gezet om taart te halen. Mijn tegenwerping werd afgedaan met een flauwe glimlach. Daarom heb ik bij de banketbakker kleine kaboutertjes op de taart laten zetten. Tegen mijn baas zei ik dat ze alleen maar kaboutertaarten hadden. Een goede tip dus, voor alle stagiaires die wat lekkers voor de baas moeten halen: Zeg het met kaboutertjes.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>