De werkvloer als leeuwenkuil

Ook wel eens gedacht aan het opzeggen van je baan? Claire deed het. Volg haar zoektocht naar de ultieme droombaan.

Door Claire - Het echte werk op de stage is begonnen!

Mijn grote bureau blijkt goed van pas te komen. Het eerste project is het vernieuwen van de productengids. De oude versie is niet meer digitaal beschikbaar. Daarom moest de hardcopy pagina voor pagina uit elkaar worden gehaald en in een ringmap worden gestopt. Tegelijkertijd houdt een collega contact met allerlei mensen binnen het bedrijf die aanvullingen voor de productengids sturen.

Alle binnenkomende mail verwerk ik in een Excel-sheet en stop ik op de juiste plaats in de ringmap. Mijn verantwoordelijkheid ligt dus voornamelijk bij het bewaken van een goede paginanummering. Want van 1 tot 10 tellen kunnen we tenslotte allemaal.

Het lijkt me duidelijk, de vermoedens die ik tijdens mijn eerste stagedag al had, worden alleen maar bevestigd. Ik ben een loopjongen in plaats van een stagiair. Of misschien ben ik juist wel een echte stagiair, zoals in alle clichés naar voren komt…?

Een jong iemand die denkt de hele wereld aan te kunnen en er dan achter komt dat het op de werkvloer een leeuwenkuil is. ‘Last in last out’, delegeren, afschuiven, tackelen en ga zo maar door. Debiteuren Crediteuren is er niks bij. Gelukkig zijn de echte kwaaddoeners nog altijd weigerende printers en vastlopende computers. Als dat het ergste is…

Ik hou het hier nog wel even uit, maar hoe lang nog?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>