Overtuig je toekomstige werkgever met je stem

Tot voor kort was het scoren van een baan bijna een makkie, helaas zijn de tijden veranderd en zijn de rollen omgedraaid: de werkgever heeft het weer voor het kiezen. Hoe zorg je ervoor dat je als werkzoekende dan toch die ene baan scoort?

Luister naar dit interview op BNR, waarin Pacelle van Goethem, auteur van IJS verkopen aan eskimo’s handige tips geeft voor het solliciteren. De rode lijn hierin: Wees ontspannen.

Lage stem
Ook al zit je op het puntje van je stoel, zweet je peentjes en tril je inwendig van zenuwen, het is het beste om je zo ontspannen mogelijk voor te doen. Dat zegt Van Goethem op BNR. Bovendien werkt het goed om je stem een aantal octaven te verlagen, want spreek je met een lage stem dan straal je autoriteit uit en krijg je sneller gelijk. Een hoge stem betekent: vriendelijkheid. Door je stem op de juiste manier te gebruiken, zou je dus je invloed kunnen vergroten. “We weten dat degene die stem laagst gebruikt, altijd gelijk krijgt in vergadering”, aldus Van Goethem.

“Straal uit alsof je thuis bent”
Voor de ontspannen houding geeft Pascelle van Goethem, die zelf beïnvloedingsdeskundige is en stemcoach, een handig advies: “Straal uit alsof je thuis bent.” Ons brein zit volgens haar namelijk zo in elkaar dat, als we ontspannen acteren, we vanzelf ook ontspannen raken. En inderdaad, hier heeft ze een punt. Mijn ervaring is: Is het gevoel goed – ofwel ben je ontspannen – dan kun je de baan bijna terplekke in je zak steken. Je komt nu eenmaal zelfverzekerder over en tegelijk spontaner.

PS. Aan het einde van dit interview hoor je nog een goed advies op gebied van promotie maken. Blijkbaar is snel promotie maken nooit goed. Wil je weten waarom? Luister dan door tot het einde van het fragment.

Bron: BNR

Bestel hier het boek IJs verkopen aan eskimo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>