Inspiratie voor je sollicitatie? Pak een filmpje!

Ook wel eens gedacht aan het opzeggen van je baan? Claire deed het. Volg haar zoektocht naar werk.

Door Claire - Voor het solliciteren heb ik soms inspiratie nodig. Daarom is het goed om films met een happy end te kijken, het liefst een met een ‘American Dream ideaal’ erin verwerkt. Bijvoorbeeld ‘The pursuit of happiness’. In deze film worstelt Chris Gardner (Will Smith) om rond te komen zodat hij zijn vriendin en zoontje in onderhoud kan voorzien…

Toch zijn er altijd geldzorgen en zijn vriendin werkt extra diensten. Op een dag is zij Chris’ beloften op gouden bergen zo zat dat ze de deur achter zich dicht trekt om nooit meer terug te keren. Als zij van te voren had geweten dat manlief het ver zou schoppen, dan had ze dit misschien niet gedaan. Chris weet zich namelijk van dakloze op te werken naar beursmakelaar.

Mijn lievelingsfilm rondom carrière maken is toch wel ‘Erin Brokovich’. Deze bijdehante werkloze en alleenstaande moeder laat zich niet zomaar de deur wijzen (zie trailer). Zij neemt zo ongeveer plaats in het kantoor van haar advocaat en deelt hem mee dat zij daar werkt. Vervolgens komt zij een schandaal op het spoor dat door een groot bedrijf is veroorzaakt. Eigenhandig gaat zij op onderzoek uit en bezorgt haar baas een grote rechtszaak. Haar financiële situatie gaat er vervolgens op vooruit en zij helpt vele mensen door de schuldige organisatie aan te klagen.

Vanuit een uitzichtloze situatie kan dus toch iets goeds voorkomen. Tenminste, zo gaat het in de film. De documentaire ‘Anvil’ is een mooi verhaal over een metalband die al jarenlang streeft naar succes. Met de zanger en drummer in de hoofdrol, die al vanaf hun tienerjaren bevriend zijn. Op vijftigjarige leeftijd geloven zij nog steeds in succes. Dit is erg ontroerend om te zien. Na het bekijken van de documentaire wilde ik alleen al een album kopen, omdat zij zo gemotiveerd zijn en ik hou niet eens van metal! Ik denk dat ik ook medelijden met ze had. Optreden voor vijf mensen, terwijl je band stadionwaardig is, dat is natuurlijk een triest verhaal. Of mijn carrière een film of documentaire zal worden, heb ik denk ik niet helemaal zelf in de hand. Wel neem ik mezelf voor om van ‘de reis’ te genieten.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>