Twitter jezelf naar een baan

Waar moet je zoeken op Twitter om een baan te vinden? Tips te over, alleen vindt in de chaos maar eens waar jij naar op zoek bent. In Amerika heb je o.a. Tweetmyjob.com, ik ging op zoek in Nederland om te zien welke twitter-accounts handig zijn voor jou… Check ze nu en bekijk ook eens onderstaand fragment van CNN over banen zoeken via Twitter.

Een van de eerste Twitter-accounts die ik tegenkom op Twitter is http://twitter.com/IkZoekEenBaan en een andere (vrij nieuwe account) is: http://twitter.com/JouwNieuweBaan. De meest website lijkt overigens Tweetstart te zijn. Deze account wordt duidelijk dagelijks ververst: http://www.tweetstart.com/vacatures.html.

Wil je gericht op zoek gaan, dan kunnen de Twittergids en de Twittergids Vacature Top 100 een uitkomst bieden.  En het voordeel van twilliciteren (=solliciteren via Twitter), het hoeft maar in 140 tekens.
;-)

Dan nog eentje om het af te leren… Ben je van de Google-alerts en wil je zoiets ook wel gebruiken voor je zoektocht. Check ook es Tweetbeep. Dit is de Google Alerts van Twitter. Je kunt je alerts laten sturen als er een tweet verschijnt van een vacature die geplaatst wordt. Veel succes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>