Hadden vrouwen de crisis kunnen voorkomen?

Ik blogte hier al eerder over; we horen steeds vaker het geluid opgaan dat als er meer vrouwen aan het roer hadden gestaan in de bankwereld, we nu niet zo in de sores hadden gezeten. Is dat waar?

Natuurlijk! zeg ik dan als vrouw-zijnde, maar wetenschappers kunnen dit (helaas) niet zo stellig beamen (als ik). Wel is aangetoond dat hoe beter de verhoudingen (man/vrouw) zijn in de top van een bedrijf, hoe beter zo’n bedrijf het ook economisch doet.

Grote risico’s
Vrouwen zijn voorzichtiger en zullen minder snel grote risico’s nemen. Bovendien doen ze het goed als teamleiders, omdat ze zowel een gezin als carrière runnen, zo valt te lezen op de website van Het Laatste Nieuws.

Omdat vrouwen socialer zijn ingesteld en mannen sterker zijn in het nemen van de leiding, wordt veelal gedacht dat vrouwen geen goede managers zijn. Een misvatting dus en volgens de Belgische krant zou daar snel verandering moeten komen: ‘Het is duidelijk dat oude managementstijlen plaats moeten maken voor nieuwe’.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hadden vrouwen de crisis kunnen voorkomen?

  1. Pingback: “Welk brandgat? Ik heb die jurk nooit gedragen!” ;) | Carriere

  2. Pingback: Hoe meer vrouwen in de top, hoe minder winst voor het bedrijf | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>