Hoe meer vrouwen in de top, hoe minder winst voor het bedrijf

Mmmh. Dit is weer es andere koek dan bedrijven die winstgevender zijn met vrouwen aan het roer. Onderzoekers van de London School of Economics beweren nu in Managementscope namelijk juist het tegendeel! Hoe meer vrouwen een bedrijf in de top heeft, hoe minder centen er binnen komen……..

volgens de onderzoekers is het beeld gecompliceerd. Feit is echter dat bedrijven die meer vrouwen in hun board of directors hebben, slechtere financiële prestaties leveren. Ook is hun waarde op de aandelenmarkt lager dan van bedrijven met een grotendeels mannelijke board.

Beter functioneren
Toch functioneren vrouwen in de raad van bestuur wel beter dan hun mannelijke collega’s. Ze zijn vaker aanwezig op vergaderingen, zijn doortastender in het ontslaan van slecht functionerende topmanagers en zijn over het algemeen actiever in hun beleid. Volgens de onderzoeker Daniel Ferriera is de boodschap dan ook niet dat we minder vrouwen nodig hebben in het bestuur. Hij vindt wel dat men zich van hogerhand vooral niet moet bemoeien met de samenstelling van de top binnen een bedrijf. “Dit kan onverwachte gevolgen hebben. Het is belangrijk om dit in je achterhoofd te houden.”

Bron: managementscope/ Lofonline.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe meer vrouwen in de top, hoe minder winst voor het bedrijf

  1. Richard

    Beste mensen,

    Ik zie dit helemaal anders. Citaat:”Hoe meer vrouwen een bedrijf in de top heeft, hoe minder centen er binnen komen”.

    Misschien omdat vrouwelijke managers hun medewerkers niet met een hongerloon naar huis sturen er minder geld over blijft voor vette bonussen en grote feesten.

    Misschien houden vrouwen minder van het graai cultuur dan mannen? Kunnen we dan eens onderzoeken?

    grt

    Rich

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>