VS investeert 40 miljard dollar in één droombaan?

Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht. Zoiets moet het departement van werkgelegenheid in Amerika gedacht hebben, toen ze kwamen met het lumineuze idee om voor 40 miljard dollar één persoon blij te maken met een baan.

Eén baan!
Sja, want wil je de Amerikaanse werkkracht blij maken? Dan moet je vooral één geweldige droombaan creëren, waarmee je dus maar één persoon aan de bak helpt en miljoenen anderen niet. Heel stimulerend! Met deze actie wil het department voor werkgelegenheid een boost geven aan het (zelf)vertrouwen van de Amerikanen.

Droombaan
De geweldige vacature, die zoveel geld moet kosten, is een ware droombaan op de Maagdeneilanden. Het loon voor het werken op de prachtige, witte stranden van St. Johns moet de nieuwe werknemer 500.000 dollar per jaar opleveren in salaris.

Betaald vakantie
En alsof dat nog niet gek genoeg is, krijgt hij/zij 12 weken betaald vakantie, een unicum in de VS, waar vakantiesdagen karig zijn. Naast alle voordeeltjes die je maar kunt krijgen als werknemer in de VS,  krijgt de gelukkige bovendien een gratis gezondheidsverzekeringetje.

Beter dan twee miljoen banen?
Staats-secretaris Solis van het departement voor werkgelegenheid legt uit: “Na zorgvuldig de arbeidsmarkt te hebben onderzocht, werd ons duidelijk dat het genereren van één, ongelofelijk gave nieuwe baan de meest effectieve aanpak is. Het is beter dan twee miljoen Amerikanen in uitzichtloze banen te plaatsen.

In ieder geval eentje gelukkig
“We hebben het idee dat als we deze mogelijkheid aan een burger geven, we in ieder geval één duurzame verandering bewerkstelligen.” Volgens Solis wordt de ultieme droombaan met joekels salaris geen ‘weg-gevertje’, maar moet de nieuwe werknemer er hard voor aan de slag. Hij of zij moet lange uren maken op de jet-ski, terwijl hij/zij tussendoor nieuw gebrouwen biertjes moet proeven. Gelukkiger kun je daar niet van worden, of zal dat nog vies tegenvallen?

Uitzichtloos?
Als dit echt is (wat ik trouwens betwijfel), snap ik overigens niet hoe Obamaba dit toe laat… Hoe kun je zoveel geld in één baan steken, terwijl je het ook kun investeren in het creëren van in ieder geval meer dan een miljoen banen? Wat maakt het uit dat de banen misschien uitzichtloos zijn, probeer eens werkloos’te zijn – en doe dat dan in de VS -. Uitzichtlozer kun je het niet hebben, toch?

Tijdelijke banen
Met de droombaan worden overigens (voor the record) in ieder geval een paar duizend tijdelijke banen gecreëerd, volgens Theonion.com. Stuk voor stuk mensen die de miljoenen sollicitaties moeten gaan verwerken. Solis verwacht er namelijk op z’n minst honder miljoen aanmeldingen… Daarnaast zal de nieuwe medewerker ook nog wel een paar mensen aannemen, bijv als massage therapeut, zwembad-schoonmaker, onkruid-trekkert, etc.

Bron: Theonion.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>