Fake vrienden te huur

Alles is te huur tegenwoordig. Man nodig? Huur er eentje. Kun je je geen rolex veroorloven? Jawel, ook die zijn te huur. Sexy golfdames, to spice up de green? Alles is mogelijk en alles is ‘for rent’.

Uitbreiding van je gastenlijst nodig? Das weer andere koek, maar et is wel mogelijk.

In Tokio zit een bedrijf, waar je extra gasten als ‘nep-collega’s', zogenaamde vrienden en kennissen kunt huren om je gastenlijst een beetje aan te vullen.

Geen lege zalen
Het kost wel wat, maar dan trek je tenminste geen lege zalen. Dat mensen het ervoor over hebben, ik kan het me niet voorstellen.. Het baantje aan de andere kant, lijkt mij weer best leuk. Een beetje betaald de gast uit hangen op een feestje? Waarom niet? Gratis drinken, eten, relaxen en dat noemen ze dan werk…

Het enige dat je moet doen als fake-gast is er netjes uitzien en natuurlijk geloofwaardig overkomen. 

Populair in Japan
Het bedrijf zelf legt uit waarom ‘et zo populair is, met name in Japan, waar de nep-gasten niet aan te slepen zijn: “Het kan zomaar zijn dat een van je gasten het opeens niet redt. Of misschien vinden mensen het niet leuk om minder gasten te hebben dan hun partner.”

Nep-secretaresse
Zou je ooit nog eens een Japanse bruiloft meemaken, dan kan het je dus zomaar overkomen dat je met een stand-in te praten staat, een nep-secretaresse of een zogenaamd ver familielid. Overigens verhuurt het bedrijf haar personeel ook op begrafenissen, andere privéfeestjes en bedrijfsgelegenheden.

Wat denk jij? Big business? Is het iets voor de Nederlandse markt? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: Telegraph.co.uk 

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fake vrienden te huur

  1. Sanne

    Ik zou geen fake vrienden op mijn begrafenis of trouwerij hoeven… Wat oppervlakkig! Als je niet genoeg vrienden of kennissen hebt, ligt dat doorgaans toch echt aan jezelf. Verder gaat het ook niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Is het niet beter om bijvoorbeeld te trouwen met een klein groepje close mensen om je heen, dan dat je er allemaal mensen hebt staan die je hebt ingehuurd?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>