“Pas op baas, ik weet alles van je”

Heb jij wel eens een baas of een collega Gegoogled. Simpelweg om ‘es te kijken of er nog sappige roddels te vinden zijn…?

Genoeg mensen die het wel doen. In Amerika doet zelfs de helft van de medewerkers het. Ze Googlen er lustig op los totdat ze dat stuiten op dat ene stukje dirty gossip dat ze kunnen gebruiken, puur voor het eigen vermaak. Met andere woorden om lekker te roddelen op kantoor in de baas zijn tijd – over de baas wel te verstaan of over collega’s….

De Dirty gossip-zoekers zijn overigens niet alleen op zoek naar de diepste geheimen van hun baas of collega’s. In veel gevallen willen ze ook graag meer inzicht verkrijgen in de mensen met wie ze werken; onder andere in hun interesses, hobby’s, bezigheden, etc. Deze info kunnen ze gebruiken om betere relaties op te bouwen en indruk te maken op de baas. Hoe kun je dat nu beter doen dan door interesse te tonen in zijn of haar hobby?

Andy Barr, Chief Operating Officer (COO) van Yasni, het bedrijf achter het onderzoek, benadrukt hoe belangrijk het is dat je je online reputatie hoog houdt: “Hoe vaak hebben we het niet gezien dat mensen ontslagen werden, wegens het feit dat ze een domme opmerking maakten over hun werk, collega’s of baas. Het is belangrijk voor mensen te beseffen dat sociaal netwerken ook echt ‘sociaal’ is. Om die reden moet je op een discrete manier omgaan met de informatie die je op je profiel plaatst.”

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Toch zijn er keer op keer mensen die dit ‘vergeten’…. Bekijk hier het meest recente en zeer hilarische voorbeeld, waar ik kort geleden over blogde.

Bron: Realwire.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>