Overwerken, goed of niet?

Neem jij nu ook altijd papierwerk mee naar huis? Ben je tot in de nachtelijke uurtjes nog bezig met je mail? Dan ben je niet de enige. Veel Nederlandse hoogopgeleiden zijn ‘s avonds nog bezig met hun werk. Vraag is of dit nu zo goed is voor je carrière…..

Je dacht misschien dat je baas je nu erg ijverig en betrokken vindt, maar het tegendeel blijkt vaak, zo komt ook naar voren uit eerder onderzoek. Immers, je baas kan zich ook afvragen of jij wel efficiënt genoeg werkt. Waarom anders al dat overwerk?

Hierover gaat het op BNR, waarin een interview met Jeroen Bertrams, adviseur in het bedrijfsleven en schrijver van het boek ‘Op naar de top’, Jules Theeuwes, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Amsterdam en Raymond Welmers, HR-consultant/beloningsadviseur bij adviesbureau Towers Perrin.

Ondanks dat de heren zelf regelmatig boven de 40 uur zitten, geven ze toe dat het niet altijd even nuttig is. “Het gaat er wel om dat het wat oplevert”, aldus Welmer. Of je nu overwerkt uit eigenbelang, loyaliteit of collegialiteit…. Voor alle overuren-draaiers; een interessant interview, waarvan je hier deel 1 kunt beluisteren (eerste 20 minuten) en hier deel 2…. 

Werk jij veel over? En waarom werk je over? Laat hieronder je reactie achter of beantwoord de poll.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Overwerken, goed of niet?

  1. Frederieke

    Mwah.. als je je werk leuk vindt, is het niet erg zo nu en dan over te werken. Je moet er geen gewoonte van maken maar ik werk wel 1 à 2 avonden thuis. Ik kan dan vaak geconcentreerder werken. Dan moet je baan ook leuk zijn! En in Zuid-Limburg zijn er genoeg leuke banen te vinden. Bij grote maar ook bij kleine bedrijven. Kijk maar eens op http://www.zuidlimburg.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>