Testosteron heeft invloed op loopbaankeus vrouw

Hoe hoger je testosteron, hoe meer je geneigd zult zijn om (financiële) risico’s te nemen. Dat beweren onderzoekers in de publicatie the Proceedings of the National Academy of Sciences. Bij vrouwen heeft het zelfs invloed op de keuzes die je maakt in je loopbaan……

In het onderzoek werd aan de hand van een computerspel bekeken hoe 500 MBA studenten omgaan met het nemen van fincanciële risico’s. In het spel konden de studenten kiezen tussen het spelen van een loterij of uitbetaald worden. De studenten speelden telkens opnieuw, elke keer met een hoger of lager risico. De studenten met de laagste aversie tegen risico’s, speelden de loterij het vaakst.

Bij de vrouwelijke deelnemers was er een duidelijke link waarneembaar tussen hun testosteron-niveau en de manier waarop ze met risico’s omgingen. Bij mannen was die link niet of nauwelijks aanwezig.

Risicovolle carrière
Nu – twee jaar later – de studenten voor het grootste gedeelte zijn toegetreden tot de arbeidsmarkt, concluderen de onderzoekers dat: “invididuen met een hoog testosteron-niveau sneller kozen voor een risicovolle carrière in de financiële wereld.”
 
Volgens Luigi Zingales, een van de onderzoekers, werpt dit onderzoek licht op de verschillen tussen mannen en vrouwen, waar het aankomt op carrièrekeuzes. Ook laat het duidelijk zien hoe testosteron van invloed is op het nemen van risico’s, wat erg belangrijk is, “omdat deze studenten (later) belangrijke spelers binnen de financiële wereld worden”, aldus Zingales.

Bron: webmd.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>