Wil je een succesvolle dochter? Noem haar Cameron

 Je kunt wel zeggen: ‘what’s in a name’, maar blijkbaar maakt het groot verschil hoe je je dochter noemt. Het is namelijk van grote invloed op haar latere carrière! Wil je dat je dochter succesvol wordt, geef haar dan bij voorkeur een mannelijke naam……

Verander een vrouwelijke naam, zoals Susan naar een ‘geslachtsneutrale’ naam, zoals Robin en de kans dat je dochter later succesvol wordt, is vele malen groter….. Dit bleek althans uit een onderzoek uitgevoerd in South Carolina.

Hier werden namen als Sue, vergeleken met Kelly (een naam die in de US ook voor jongens kan gelden). De kans dat een vrouw met de naam Kelly rechter zou worden, was 5% groter dan voor vrouwen met de naam Sue.

Is haar naam Cameron (in de US een veelgebruikte naam voor jongens) dan is de kans – in verhouding tot Sue – vijf maal zo groot dat ze uiteindelijk een toga zal dragen. Conclusie: vrouwen met een mannelijke naam schoppen het verder. Cameron Diaz is daarvan wellicht een goed voorbeeld….

Toch zijn er genoeg vrouwen die succesvol zijn, ondanks hun vrouwelijke naam. Neem bijv. Anna Wintour (voorvrouw van Vogue), Hillary Clinton en Sarah Palin.

Een van de onderzoekers was echter zo overtuigd van de bevindingen dat hij zijn dochter nu Collins heeft genoemd. Hopelijk komt het uiteindelijk goed met haar….
:-)

Bron: timesonline.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>