Vrouwen willen niet full-time werken

Slechts 1 op de 8 Britse vrouwen met kinderen zegt full-time te willen werken, dat blijkt uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd door het Centre for Policy Studies.

Slechts 12 procent geeft aan full-time te willen werken, terwijl 31 procent liever helemaal niet werkt. Een procent van de werkende moeders en 2 procent van de werkende vaders vindt dat vrouwen met jonge kinderen full-time zouden moeten werken.

Cristina Odone, de schrijver en samensteller van het onderzoek, zegt dat de vooruitgang van vrouwen in de afgelopen decennia verkeerd gemeten is; gebaseerd op aantallen vrouwen in topfuncties, de afnemende salariskloof en verbeterde kinderopvang.”Dat vrouwen zichzelf ontplooien door hun carrière is gebaseerd op valse aannames”, aldus Odone.

“Maar waarom is het dan dat de regering alleen full-time werkende vrouwen op waarde schat, terwijl tijd die besteed wordt aan de familie wordt gezien als tijdsverspilling of een teken van zwakte? De reden is simpel”, meent Odone. “Het debat over de rol van vrouwen in de samenleving wordt gedomineerd door een kleine minderheid van carrièrevrouwen, wiens prioriteiten niet bepaald representatief zijn voor de rest van Groot-Brittannië.”

“In plaats van dat de regering het aantrekkelijk maakt voor werkgevers om part-time werk aan te bieden, maken ze het moeilijker met extra regels en vereisten. Met de huidige belasting- en subsidieregeling worden bedrijven juist bestrafd, wanneer ze het makkelijk maken voor vrouwen om ook voor hun familie te zorgen. Bedrijven die dat niet doen, worden beloond.”

Volgens Odone is de gevestigde orde vastbesloten om de Britse vrouwen om te vormen in autonome productie-eenheden die bijdragen aan de economie. “Liever dat dan dat ze investeren in het sociaal kapitaal.”

Bron: Telegraph.co.uk

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen willen niet full-time werken

  1. Pingback: KPN wil alleen vrouwen voor topfuncties | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>