KPN wil alleen vrouwen voor topfuncties

feministsWat is KPN acherlijk bezig! Alhoewel, die achterlijkheid komt natuurlijk ergens vandaan. Mijn vinger wijst richting de feministen. Een select groepje dat fijn bezig is het bedrijfsleven te verpesten….

Uiteraard kirren deze vrouwtjes (eh, 200 in totaal) uitzinnig van vreugde nu telecom- en ict-bedrijf KPN heeft besloten dat bij bepaalde vacatures vrouwen voorrang krijgen. Ben benieuwd wie er zich zal verdringen om deze posities. Deze meeste vrouwen willen immers niet. (Lees ook: Part-time werken? Nederlandse vrouwen willen niet anders.) En topfuncties in deeltijd? Het kan, maar ik zie het nog niet snel gebeuren……

Wanneer denken we es na en laten we ons niet de kop gek maken door dat selecte groepje feministen? Hoezo is het positief? Positieve discriminatie is het en daar is weinig positiefs aan. Als vrouw wil je toch vooral erkend worden om je talenten en niet omdat je toevallig twee tieten hebt? Daar valt weinig eer aan te behalen.

Een groep van ruim 200 topvrouwen riep in een manifest recent nog op nog een stap verder te gaan en een quotum voor topvrouwen in te voeren. Bedrijven zouden, net als in Noorwegen, in de raad van commissarissen minimaal 40 procent van de posities moeten inruimen voor vrouwen.

Ik zeg: bull shit. Dat je vrouwen stimuleert om zich een weg naar de top te banen, tot zover. Zodra je je regels, overtuigingen ook aan anderen op legt, ben je verkeerd bezig. Laat de bedrijven vooral de beste man/vrouw – die het zelf ook graag wil – op een top-positie plaatsen.

Bron: Volkskrant
Lees ook eens dit interessante artikel, waarmee ik maar weer eens bevestigd wordt in mijn mening: Vrouwen in topfuncties stellen teleur.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “KPN wil alleen vrouwen voor topfuncties

  1. Peter

    Ruim 15 jaar geleden onder Wim Dik werd dit ook geprobeerd. Keena’s kreeg je binnen. Deze zogenaamde vrouwelijke talenten waren zonder uitzondering over de top en zeer lastig als collega’s. Ze wisten dat het management hen zou voortrekken voor de top dus gedroegen ze zich veelal over de top. Er was er zelfs een bij die zomaar een algemeen manager baan kreeg omdat de directeur haar zo goed vond acteren op een bepaalde bijeenkomst. Vervolgens was ze 3 keer achter elkaar zwanger en was betreffende leidinggevende functie opeens een deeltijd functie. Dat is dus vrouwen aan de top. Het is je reinste discriminatie. Ik gun iedere vrouw een top positie maar niet omdat ze vrouw is. KPN discrimineert ten koste van mannelijke medewerkers.

      /   Reply  / 
  2. Jamil

    dit is echt een scheet in het gezicht van alle vrouwen, dit maakt het des te duidelijker dat ze het zelf niet kunnen!

      /   Reply  / 
  3. Anton

    Dom. Je bereikt het echt niet door positieve discriminatie. Daarmee vergroot je het alleen maar uit en wek je weerstand op aan beide zijden.

      /   Reply  / 
  4. Living in NYC

    Zou meneer Scheepbouwer van het KPN mij zo spoedig mogelijk willen bellen zodat ik me kan aanmelden voor een top functie? Ik woon al 25 in de VS en daar wordt nog steeds hard gediscrimineerd tegen vrouwen, in tegenstelling tot wat hij beweert. Ze verdienen nog steeds 20-30% minder op de dollar, en ze maken nog steeds minder kans op promotie. Verder hebben vrouwen het sociaal minder goed omdat de sociale ondersteuning van de VS min or meer nil is, dus ze moeten wel werken om hun familie’s hachje te ondersteunen, waarentegen de Nl’s vrouw ‘thuis kan blijven om kinderen op te voeden en appeltaarten te bakken’ (opinie van een stemmer – niet mijn eigen worden.) Ik vraag me af waar Scheepbouwer’s idee vandaan komt – uit belang voor vrouwen die serieus aan de slag willen, of uit belang voor het opheffen van discriminatie? Ik zelf heb de kwalificaties voor een ‘top functie’ dus misschien kan ik eens praten met hem? Volkskrant heeft mijn email adres. Ik kijk met genoegen uit naar zijn reactie.

      /   Reply  / 
  5. hans

    De zuiverste discriminatie. en dat door de kpn. foei!!!!! Staat er niet in de wet dat discriminatie verboden is???

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Jan Modaal zegt bedankt! | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>