Mannen, trouw geen carrièrevrouw!

Je wordt er alleen maar ongelukkig van...Wil je een gelukkig huwelijk? Trouw dan liever geen ambitieuze carrièrevrouw. Onderzoek toont aan dat het maar slechte echtgenotes zijn….

Michael Noer van Forbes schreef het al in 2006: ‘Don’t marry a Career Woman’. Zijn artikel kwam er in ‘et kort op neer dat mannen ongelukkiger zijn in hun relatie, wanneer ze een vrouw hebben die meer dan 30.000 per jaar verdient. Uiteraard baseerde hij zijn conclusies op gedegen research, waaruit blijkt dat carrièrevrouwen (definitie carrièrevrouw: als ze meer dan 35 uur per week werkt) sneller “in de scheiding liggen, minder snel geneigd zijn om nageslacht te produceren en – als ze kinderen hebben – daar vaker ongelukkig over zijn.”

Trouw geen luie vent!
Omdat het artikel nogal in opspraak raakte, werd het verwijderd en enkele uren later toch weer gepost, maar dan met als tegenhanger ernaast: een artikel, getiteld ‘Don’t marry a lazy man’. Uiteindelijk bood Steve Forbes zelfs nog publiekelijk zijn excuses aan voor het artikel van Noer.

De boodschap is duidelijk: het wijzen op verschillen tussen mannen en vrouwen, strijkt veel mensen (eh, feministen en beleidsmakers?) tegen de haren in. Zeker wanneer dat gepaard gaat met de suggestie dat de keuze van een vrouw om full-time te werken wel eens verkeerd kan uitwerken voor haar huwelijk.

Zelfs als het waar is dat mannen zo ongelukkig zijn, omdat hun vrouwen zoveel werken, lijkt de collectieve reactie: “Boeiend! Neem gewoon een andere vent.”Al was het maar zo eenvoudig.

Hoe het ook zij… De auteur van het artikel in Opposingviews heeft een punt. Zij haalt een paar vrouwen aan, stuk voor stuk voorbeelden van succesvolle carrièrevrouwen, die het niet konden/wilden combineren: het gezinsleven/huwelijk en de carrière. Wat te denken van Oprah, Condoleeza Rice, Martha Stewart, Diane Sawyer, Judith Regan en Barbara Walters? Deze vrouwen zijn allemaal single, gescheiden of kinderloos.

Inconvenient Truth?
Conclusie, hoe succesvoller een vrouw is op de arbeidsmarkt, hoe minder succes ze heeft thuis. Een ‘Incovenient truth’ (ofwel, een ongemakkelijke waarheid) noemt auteur Suzanne Venker het. En dat is het in feite ook; hiermee worden we gedwongen onszelf een spiegel voor te houden. Het gaat er niet om, zoals sommige feministen beweren, dat de mannen nu eenmaal niet kunnen dealen met sterke vrouwen. Bull shit! Staat er achter elke succesvolle vent niet juist een sterke vrouw?

Verloren intimiteit
Volgens Opposingviews is het het tijdsgebrek, waar full-timewerkende stellen mee worstelen. Bovendien, is er dan nog het competetieve element. In plaats van dat partners elkaar aanvullen, concurreren ze soms om het hardst om de beste carrière, het hoogste salaris, etc. Geen goede basis voor een stabiel huwelijk, meent Venker die haar standpunt verder uit heeft gewerkt in haar boek: ’7 Myths of Working Mothers’. “Onder deze continue concurrentieslag, gaat de intimiteit geheid verloren”, meent ze.

“Als twee mensen proberen: de kinderen op te voeden, het brood op tafel brengen, de vuilnis buiten zetten, de rekeningen betalen, het huis verfen, het lek fiksen in de badkamer, de maaltijden koken, de afwas doen, de boodschappen halen, te shoppen voor kleding, naar de dokter gaan, telefoontjes moeten plegen en naar de sportschool gaan, kun je erop rekenen dat het huwelijk op de tweede rang komt.”

article-1190675-0533A8C0000005DC-984_468x286

Zoals de Forbes journalist Noer al schreef in 2006: “Trouw je een ambitieuze vrouw, dan is het vragen om problemen. Zodra ze hun baan opzeggen om thuis te blijven voor de kids, zullen ze ongelukkig zijn. Ze zijn ongelukkig als ze meer verdienen dan jou. Jij bent weer ongelukkig als zij meer verdient dan jou. Je zult sneller ziek worden en zelfs je huis is viezer.”

Sja, een wijze les die niet bedoeld is om werkende stellen te ontmoedigen, maar wel om hen te laten inzien dat ze als full-time werkende mensen nog harder moeten werken hun relatie goed te houden!

Bron: Opposingviews.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>