Vrouwen dubbel zoveel kans op ontslag als mannen

recession womanOndanks het feit dat er in de US momenteel bijna evenveel vrouwen als mannen aan de slag zijn, zijn vrouwen wereldwijd harder getroffen door de crisis dan mannen. Tijdens een recessie hebben vrouwen dubbel zoveel kans op ontslag als mannen….

Uit onderzoek van een Human Resource Service Provider blijkt dat het ontslagpercentage onder vrouwen met 2,5 procent is toegenomen. Dat is volgens de onderzoekers twee maal zoveel als het ontslagpercentage bij mannen.

De onderzoekers concluderen tevens dat 77% van het vrouwelijke midden-management tot doel heeft op om te klimmen tot senior-niveau. Slechts een kwart lukt het om dat doel te bereiken.

In de Arabische wereld boeken vrouwen wel vooruitgang op gebied van onderwijs, maar dat vertaalt zich niet naar de werkvloer. In Saoedi Arabië bijvoorbeeld bestaat 56,5 procent van de afstuderenden uit vrouwen. Banen in de publieke sector blijven echter schaars voor vrouwen. Daarom komt de Saoedische overheid met een nieuw beleid, waarbij een derde van de overheidsbanen aan vrouwen worden toegekend.

Zoals bekend ondervinden vrouwen in het Midden-Oosten meer obstakels voor een carrière. Dit komt vooral door culturele en persoonlijke redenen, zoals vroege huwelijken, kinderen, etc.

Het feit dat er nog steeds weinig mogelijkheden zijn voor vrouwen wereldwijd, wijten de onderzoekers aan slecht beleid. Er worden wereldwijd geen of nauwelijks beleidsmaatregelen genomen, waarmee werkgevers gestimuleerd worden vrouwen aan te nemen. Hierdoor zullen werkgevers minder snel voor vrouwen kiezen, concluderen de onderzoekers.

Bron: Business24-7.ae

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>