Pas op, overwerken zorgt voor een gebroken hart!

gebroken hartAls ik de uitkomst van dit onderzoek moet geloven, kan ik op elk moment een hartaanval krijgen. Hieruit komt naar voren dat mensen die 10 tot 11 uur per dag werken meer risico lopen op hartfalen… OEPS. Toch maar minder werken dan? Of moet ik het met een korrel zout nemen?
;-)

Uiteraard ligt het ook aan je levensstijl en de manier waarop je je vrije tijd doorbrengt. Zorgt stress ervoor dat je meer dan 50 sigaretten per dag wegpaft, aan de zuip slaat of regelmatig vet eet? Dan zou het je leven inderdaad wel eens kunnen verkorten…

Het onderzoek van het European Heart Journal is gehouden onder 6000 mensen. Onderzoekers geven aan dat hierin duidelijk een link te zien is tussen de voorkomende hartziekten en de overuren die de medewerkers draaien. Werk je regelmatig 3 of 4 uur per dag extra, dan wordt het risico op hartfalen verhoogd met 60%, zo concluderen zij.

Eigenlijk zou men – als dat mogelijk was – op overwerken dus ook zo’n vetgedrukte waarschuwing moeten plakken als op sigarettenpakjes: Overwerken, het kan hartziekten veroorzaken. Of werkgevers hieraan willen? Denk het niet.

Bron: Guardian.co.uk

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pas op, overwerken zorgt voor een gebroken hart!

  1. Pingback: Waarom vrouwen steeds vaker mannenziekten krijgen… | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>