Waarom vrouwen steeds vaker mannenziekten krijgen…

seksloze vrouwKay McCaw stond onder ongelofelijke druk. Ze had een scheiding te verwerken, moest haar huis verkopen en werkte 16 uur per dag. Totdat ze – op 40-jarige leeftijd – een hartaanval kreeg…. Een lager libido, hartproblemen en zelfs haaruitval! Zoals Kay zijn er velen. Waarom is het toch dat veel jonge vrouwen tegenwoordig mannenziekten krijgen?

Een woord: stress! Recent Deens onderzoek toont aan dat vrouwen die onder grote druk werken twee keer zoveel kans hebben op een hartaanval. “Ik hield van de snelheid, maar ik was ook enorm bang om iets fout te doen”, aldus Kay. “Door de stress rookte ik te veel.”

Stress heeft grote invloed op de hartslag en wordt indirect gelinkt met hartkwalen. Kay vertelt hoe ze zich niet lekker voelde en dat er vervolgens een ambulance voor haar werd gebeld. “Ik dacht dat ze overdreven, maar ik kreeg mijn eerste hartaanval, toen de ambulance-medewerkers me op de brancard legden. De tweede kwam in de ambulance en een grote aanval volgde in het ziekenhuis. De pijn was onverdragelijk en ik kon zien dat de dokters zich grote zorgen maakten.”

“Toen een zuster me vertelde dat ik een hartaanval had gehad, barste ik in tranen uit. Ik kon niet geloven dat dit kon gebeuren met een fitte 40-jarige vrouw. Hartaanvallen waren voor oude mannen, niet voor jonge vrouwen.”

Hartziekten zijn echter niet het enige waar jonge vrouwen in stressvolle banen mee te maken krijgen. Ook haaruitval wordt een probleem. En wat te denken van artritis en longkanker. Vroeger waren het vooral de mannen die hieraan leden, maar inmiddels maken de vrouwen een inhaalslag. Ook hebben veel vrouwen last van een lager libido. Uit recent onderzoek komt naar voren dat 36 procent van de vrouwen tussen de 20 tot 70 aangaf nog maar weinig seksuele aandrang te hebben….

En zo kunnen we nog wel doorgaan: mondkanker, leverproblemen, etc. Blijkbaar heeft het (doorgeslagen) feminisme zo zijn bijwerkingen. Heb je als vrouw net alles bereikt – wat mannen ook hebben – krijg je “zijn kwalen” er gratis en voor niks bij. Ironisch, niet?

Mijn idee: doe het rustiger aan, dames! Je kunt nog zoveel willen, maar wat heb je er aan als je in je graf ligt?

Bron: Current.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>