Vrouwen niet stressbestendig?

men-women-stressHet zou een reden kunnen zijn dat er nog weinig vrouwen zijn die topfuncties bekleden: stress. In verhouding tot hun mannelijke collega’s zijn vrouwen er minder goed bestand tegen…

Uit een onderzoek, uitgevoerd in 19 landen door het Kenexa Research Institute, komt naar voren dat vrouwen meer stress ervaren dan mannen. 56% van de vrouwen geeft aan dat hun stress-niveau redelijk is, terwijl 26% aangeeft meer stress te hebben, dan ze redelijkerwijs aankunnen.

Op managementniveau ervaren vrouwen 10% meer stress dan mannen in soortgelijke posities. In service- en productie-gerelateerde banen ervaren vrouwen 8% meer stress.

In het onderzoek werden factoren meegenomen als: de balans tussen werk en privé, het doen van uitdagend werk, het krijgen van een eerlijk salaris en het hebben van vooruitzicht op een duidelijk carrièrepad.

Wanneer naar de verschillen wordt gekeken tussen stress bij mannen en vrouwen, blijkt dat werkstress bij vrouwen vooral te maken heeft met ondersteuning van het management en gelijke kansen. Bij mannen is de werkstress product-gerelateerd (kwaliteit) en heeft het te maken met vertrouwen in het leiderschap van de baas/bazen.

“Dit onderzoek verklaart wellicht – voor een deel – waarom er zo weinig vrouwen te vinden zijn op managementniveau. Aan de andere kant: vrouwen zijn ook opener over hun emotionele gesteldheid en zullen hun stress sneller rapporteren”, aldus de onderzoekers.

Bron: siliconindia.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>