Terugblik: ‘Awesome’ sollicitatievideo van Barney

Een van de series die nog steeds inspireert: How I met your mother. Kan d’r geen genoeg van krijgen. Daarom nog een keertje aandacht voor de Geweldige, ’Most Awesome’ sollicitatievideo van Barney Stinson. Waarom ik zo gek ben op deze sitcom? Das niet moeilijk uit te leggen: het gaat over alledaagse dingetjes, gebracht met een overdosis aan humor. In een van de afleveringen van How I met your mother moet een van de hoofdpersonen, de Canadese Robin, solliciteren. Dit gaat haar niet al te best af: de concurrentie is moordend en bovendien staat haar werkvergunning in de Big Apple, US op de tocht. Als ze niet binnen 7 dagen een baan heeft, zal ze het land uit worden gezet.

Gelukkig is daar nog Awesome Barney die haar laat zien hoe ze het moet aanpakken. Alles is posimpible  (meer dan mogelijk) volgens Barney, die zijn eigen over the top videosollicitatie aanhaalt als voorbeeld. En hoewel zijn hele sollicitatieboodschap nergens over gaat, het straalt volgens Barney precies uit wat Corporate Amerika wil: “People who seem like bold risk-takers, but never actual do anything.” Leuke steek onder water naar de realiteit? Bekijk in onderstaand filmpje zijn video-sollicitatie, die overigens zoveel leuker is in de context van deze episode (nummer 14, seizoen 4).

Wat serieuzere sollicitatievideo’s bekijken, lees/kijk gerust verder…

Wist je dat veel werkgevers – in de realiteit – Youtube afstruinen om mogelijke kandidaten te zoeken? Je eigen videosollicitatie laten maken en uploaden op Youtube is dus helemaal geen gek idee. Een tip: wees origineel. Een zakelijke, saaie video wordt nooit aantrekkelijk gevonden. Tenzij je wilt solliciteren naar een job bij een bank? Of in de ambtenarij? Baantjes bij de overheid zijn tenslotte hot tegenwoordig…

Videosollicitatie wordt het helemaal (2007) – NOS Journaal

Zo doe je het wel…

Zo doe je het niet…

Lees ook:
- Hoe val je op? 3 sollicitatietips
- Maak indruk op je toekomstige werkgever met ongebruikelijke sollicitatietactieken
- Geweldige sitcom voor dolende dertigers ook op RTL5

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Terugblik: ‘Awesome’ sollicitatievideo van Barney

  1. Rebecca

    Het wordt steeds meer betaalbaar om een sollicitatievideo te laten maken door een bedrijf. Dus als tip, huur een professioneel bedrijf in.

      /  
  2. Veilig Varen

    Hartstikke leuke filmpjes! Inderdaad is ‘How I met your mother’ een erg goede serie. Jammer dat die er alweer op zit.

      /  
    1. Pieter

      Hoezo, het zit erop? Dat het in Nederland niet wordt uitgezonden op het moment, betekent niet dat het niet gewoon doorgaat… Wij downloaden ze altijd uit de US of A. Zitten nu in seizoen 6 geloof ik? Errug leuk!

        /  

Comments are closed.