Werkgevers wijzen sollicitanten af op basis online profiel

Reputationdefenderblog.comVolgens een recent CareerBuilders.com onderzoek checken veel werkgevers de profielen van sollicitanten op websites als Facebook, Linkedin en Hyves. 22 Procent van de werkgevers geeft aan dat ze sociale netwerksites gebruiken om sollicitanten te screenen en te evalueren. Nog eens 9 procent geeft aan dit ook binnenkort te willen doen. Ondanks dit feit, past slechts 6 procent van de online netwerkers hun profiel aan met oog op een potentiële werkgever.

34 procent van de manangers die toekomstige werknemers evalueert via netwerksites geeft aan een kandidaat soms af te wijzen op basis van de gevonden informatie.  Informatie over drink- of druggebruik en ongepaste foto’s waren de belangrijkste redenen om een kandidaat af te wijzen. Ook werd gelet op de kwalificaties van de sollicitant. Andere belangrijke redenen voor afwijzing waren: slechte communicatievaardigheden, negatief commentaar over een vorige baas en leugens over competenties.

Van de managers, die gebruik maakt van netwerksites, geeft 24 procent aan dat de profielen van de kandidaten hem of haar aanmoedigde om de sollicitant aan te nemen. 40 procent van deze groep vond in het profiel van de kandidaat zelfs bevestiging van het feit dat het een goede match zou zijn.

Bron: CNN/ Careerbuilders.com

Lees ook: Online netwerken, do's and don'ts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>