Postbode Rick overweegt juridische stappen tegen Sandd

Het verhaal van postbode Rick Timmer, die vorige week werd ontslagen door postbedrijf Sandd, krijgt wellicht nog een juridisch staartje. In een persbericht deelde Rick Timmer gisteren mee dat hij de mogelijkheid onderzoekt om zijn ex-werkgever voor het gerecht te slepen.

Volgens een woordvoerder van Timmer lijkt het erop dat er voldoende juridische mogelijkheden zijn om een rechtsgang te overwegen. Samen met politici, vrienden en bekenden wordt dit nu onderzocht. Timmer denkt voornamelijk sterk te staan doordat hij in deze zaak de juiste handelswijze en volgorde heeft toegepast.

Zo had Timmer eerst zijn werkgever gewaarschuwd, waarop deze te kennen gaf niet verantwoordelijk te zijn voor de inhoud van de poststukken, maar alleen voor de bezorging ervan. Timmer moest dus gewoon zijn werk doen en de poststukken bezorgen. Dit deed de postbezorger dan ook, zij het met een waarschuwing richting de geadresseerden.

Schuldbekentenis Sandd
Timmer vraagt zich af of Sandd niet ‘mede strafbaar is’. Immers, het was inmiddels bekend dat het hier om spooknota’s ging. Sandd ontkende dit op vrijdag, maar stuurde desondanks diezelfde dag nog een brief aan al haar werknemers, waarin werd opgeroepen om de betreffende poststukken uit de zending te halen. Volgens de woordvoerder van Timmer neigt dit naar een ‘soort van schuldbekentenis van Sandd’. Postbezorger Timmer denkt dat hij door het nakomen van zijn burgerplicht (melding van misstanden) – juist door die laatste actie van Sandd – bij de rechter grote kans van slagen heeft. Simpelweg, omdat dit een signaal is dat Sandd zich feitelijk (maar een beetje laat) realiseerde dat Timmer eigenlijk gelijk had.  

Postbezorger wil naamzuivering
Ook de beschuldiging dat Timmer hiermee het briefgeheim geschonden zou hebben, staat wankel. De brief was te herkennen, omdat er een logo op stond dat erg leek op die van de Kamer van Koophandel. Timmer heeft de post dus niet hoeven openen om de geadresseerden te waarschuwen.

Vraagtekens
Tenslotte zetten Timmer en achterban vraagtekens bij het verbod op wijzigingen aanbrengen op een poststuk. Ook dit werd als reden bij zijn ontslag vermeld. “Mag men dan ook geen retour afzender op een envelop zetten? En hoe zit het dan met de kaarten die er op geplakt worden als men te weinig port heeft betaalt? Wij zijn benieuwd hoe een rechter daarover denkt”, aldus de woordvoerder. 

Voor Timmer is het vooral belangrijk dat zijn naam gezuiverd wordt. Hij is door Sandd in de media neergezet als ‘onbetrouwbaar’ en iemand die zomaar willekeurige brieven open zou maken. “Verdraaien van feiten, zonder enige nuance”, meent de woordvoerder.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Postbode Rick overweegt juridische stappen tegen Sandd

  1. Peter

    Ik heb ook bij de post gewerkt en heb alleen positieve herinneringen.. Vind het spijtig voor die man dat het voor hem niet zo goed uitkwam.

      /   Reply  / 
  2. FB

    Ook wij delen de symphatie voor de postbode..

    Er is een speciaal topic geopend voor hem bij ons op de site.

    Iedereen kan zijn/haar mening daar geven in het topic

    het adres..
    http://www.opgelichtopinternet.nl

      /   Reply  / 
  3. Pingback: “Postbode Rick moet zeker een rechtszaak aanspannen” | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>