“Werkgever bemoei je niet met mijn (over)gewicht”

56 van de Nederlandse werkgevers ziet het als zijn taak dikke werknemers aan te spreken op ongezond gedrag. Dik is duur en mensen met overgewicht kosten het bedrijfsleven zo’n 600 miljoen euri per jaar.

Toch vindt het overgrote deel van de Nederlandse werknemers (ruim 60%) dat werkgevers zijn werknemer(s) niet verplicht op afvalcurus mag sturen. Dit blijkt uit de poll op www.carriere.blog.nl Slechts een klein deel is van mening dat de werkgever werknemers best mag pushen om de overtollige kilootjes kwijt te raken. Ruim 30 procent is voorstander van een verplichte afvalcursus.

Een reactie op het nieuws dat Nederlandse werkgevers zich meer gaan bemoeien met de gezonheid van hun werknemers kwam van Pieter: “Belachelijk. Al die betutteling. Ik vind dat het absoluut te ver gaat en heb dit ook ingevuld in de poll!”

Ben jij een andere mening toegedaan? Je kunt de poll nog invullen tot 13/02/2009.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>