Werklozen maken Assen schoon

Honderd langdurig werklozen zijn eind vorige week begonnen om de stad Assen schoon te maken. Dit moet hun ‘terugkeer in de maatschappij’ makkelijker maken. Een goede zaak? Of is het gewoon een ‘goedkope’ manier om de stad schoon te houden?

Zeker is dat het deze mensen in ieder geval niet ‘van de straat houdt’. De groep deelnemers bestaat onder andere uit mensen met psychische, lichamelijke of financiële problemen. Zij staan onder begeleiding van een personal coach die de deelnemers helpt met het oplossen van problemen die hun terugkeer op de arbeidsmarkt in de weg staan. De deelnemers begonnen eind vorige week met het opruimen van zwerfafval in de binnenstad. Ze moesten rommel uit de kop van de Vaart halen. Daarbij kregen ze hulp van de Asser wethouder Jaap Kuin.

Wat vind jij van dit initiatief? Laat hieronder je reactie achter.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Werklozen maken Assen schoon

  1. Johan de Vries

    Ik vind het een goed initiatief. Dat wil zeggen als het deze werklozen helpt natuurlijk! En dat moet nog blijken… Lijkt me niet dat deze werklozen ‘eeuwig’ de stad kunnen blijven schoonmaken. Schoonmakers staan in mijn ogen altijd toch aan de rand van de maatschappij. Niet dat ik dit zelf vind, maar je ziet gewoon dat ze door heel veel mensen (bewust of onbewust) niet als volwaardig lid van de samenleving worden gezien.. Dat lijkt me dus niet bevordelijk voor de ‘herintreding op de arbeidsmarkt’.

      /   Reply  / 
  2. Midlifer

    Nou, het doet me toch verdacht veel denken aan taakstraf. Ik vind zoiets heel geschikt voor mensen die een misdrijf begaan hebben. Het lijkt me wat bovenstaande doelgroep betreft geen daadwerkelijke hulp voor terugkeer in de maatschappij. Wat leer je hier nu helemaal van? Door de aard van het werk zit er immers geen enkele uitdaging in. Vuil verzamelen is doorgaans gewoon vervelend werk, behalve dan misschien voor mensen die er zelf voor kiezen. Werklozen (vooral degenen met een psychiatrische achtergrond) hebben al problemen genoeg, lijkt mij. Voor hen moet toch een andere oplossing te vinden zijn. Er is toch zoveel zinvoller vrijwilligerswerk dat blijft liggen, nu zoveel tweeverdieners daar geen tijd meer voor hebben. Daardoor blijf je betrokken bij de maatschappij, wat eventuele herintreding op de arbeidsmarkt toch ook gemakkelijker maakt, eventueel in combinatie met trainingen op het gebied van o.a. solliciteren e.d.
    Midlifer

      /   Reply  / 
  3. pelikaan

    deze mensen hebben die ook de mogelijk heid op een soiciale werkplaats alhoewel deze ook steeds meer verandert

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>