Steeds meer volwassenen op typeles

"Met blind typen kun je je productiviteit sterk verhogen"

De gevolgen van de economische crisis worden door ontslag en krapte op de arbeidsmarkt voelbaar. In jezelf en je marktwaarde investeren is juist nu handig. Steeds meer mensen schrijven zich dan ook in voor een extra beroepsopleiding, een aanvullende cursus of een training. Ook Computype, het instituut dat typecursussen voor volwassenen en kinderen verzorgt, merkt dit.

“Nu was de toestroom van kinderen altijd al goed”, aldus Romer van Bavel, directeur van Computype, “maar wat we merken is dat steeds meer volwassenen zich aanmelden. Meestal waren dat de ouders van kinderen die ook al een de online typecursus TypeTopia volgden, nu melden zich steeds meer volwassenen bij ons aan deze onzekere, economische tijden willen aangrijpen om hun vaardigheden bij te spijkeren.”.

Snel foutloos typen
Er is bijna geen beroep te bedenken waarbij je niet op een computer moet werken. Snel en foutloos typen is een vaardigheid die je een boel voordeel op kan leveren in elke baan, maar ook bij het vinden van een nieuwe baan.

Geen overbodige luxe
“De mensen die er nu voor kiezen om een dergelijke training te volgen, versterken daarmee hun positie binnen hun bedrijf. En dat is geen overbodige luxe”, zegt Van Bavel. “Met de huidige onzekerheid, de ontslagrondes bij veel bedrijven, is het goed om je waarde te verhogen. Ook een typecursus draagt daartoe bij.

Productiviteit verhogen
Om een voorbeeld te geven: iemand die niet blind typt doet ongeveer – er vanuit gaande dat hij/zij snel typt – 20 minuten over het voltypen van een A-viertje. Iemand die blind typt doet daar 8 minuten over. Dus je zult er zeker je productiviteit mee kunnen verhogen. De tijd die je nu besteed aan het typen van een mailtje, kun je dan besteden aan het typen van twee of zelfs drie mailtjes.”

Is een typecurus dan niet alleen voor secretaresses?
“Nee, natuurlijk niet”, zegt Van Bavel. “We besteden een groot gedeelte van ons werk achter de computer. Zit je bij de politie, dan zul je nog wel eens een rapport moeten schrijven. Ben je verpleegkundige, dan heb je te maken met verslagen, etc. Werk je in de autobranche, zal je offertes maken. En alles moet digitaal. Veel mensen zien er tegenop om een saaie typecursus te volgen en komen zo bij ons terecht. Al gamend leren ze met TypeTopia in korte tijd blindtypen en kunnen elk moment van de dag even inloggen op het web om te oefenen. Zelfs senioren melden zich steeds vaker, omdat ze bijvoorbeeld willen mailen of MSN’en met hun kleinkinderen.”

4 x kans op Gratis typecursus!
Wil je ook op typecursus?
Carriere.blog.nl mag er de komende weken 4 weggeven. Hou daarom dit blog goed in de gaten en ontdek wat je daarvoor moet doen. Vanaf morgen verschijnt hier de eerste prijsvraag!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Steeds meer volwassenen op typeles

 1. Pingback: Elke week kans op een gratis typecursus! - Week 1 | Carriere

 2. Pingback: Elke week kans op een gratis typecursus! – Week 2 | Carriere

 3. Pingback: Maak voor de derde week kans op een gratis typecursus! | Carriere

 4. Pingback: Laatste kans op gratis typecursus - win ‘em nu! | Carriere

 5. herman van wezel

  Leuk dat na toch best een lange tijd dit artikel nog steeds bovenaan staat bij de zoekwoorden ‘typeles’ en ‘blog’.

  Zou wel eens iets willen horen van degenen die toen een typecursus gewonnen hebben. Hoe gaat het met ze. Hebben ze succes gehad in hun carriere?

  Overigens hoef je geen typecursus te winnen. Er staan er ook gratis op internet. Bijvoorbeeld: op http://www.jemagalles.nl

  Groeten,

  Herman

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>