Werknemers blijven hangen in 9 tot 5-cultuur

“Zo, middagje vrij genomen?” Dat krijgt iets meer dan een op de tien werknemers te horen als hij voor vijf uur het pand verlaat, ook al is hij ‘s ochtends eerder begonnen. Zo blijkt donderdag uit onderzoek van Nederland Bereikbaar en de Taskforce Mobiliteitsmanagement onder vierhonderd werknemers.

Belachelijk gemaakt
Een op de vijf werknemers zegt zelfs “belachelijk gemaakt te worden” als hij eerder weggaat van zijn werk. Ruim een kwart van de werkenden voelt zich er dan ook niet lekker bij wanneer hij afwijkt van de standaardwerktijden.

Cultuuromslag
Voorzitter Lodewijk de Waal van de taskforce pleit voor een cultuuromslag in het denken over de werktijden. “Werknemers staan in meerderheid positief tegenover flexibel werken, maar er is een verandering bij werkgevers en werknemers nodig om af te rekenen met de ouderwetse 9 tot 5-cultuur.”

Hoe reageren jouw collega’s als je (iets) eerder naar huis gaat? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: Nu.nl/ ANP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>